Shape Up Preview - Plezier staat bovenaan

  Fitnessgames zijn de laatste paar jaren flink in aantal gegroeid. Elk platform heeft wel een titel die zich focust op het verbranden van calorieën, waaronder Wii Fit en Kinect Training. Ubisoft komt nu met een nieuwe IP voor de Xbox One: Shape Up. Weet deze vet verbrandende game indruk te maken anno 2014?

  Shape Up moet dé fitnessgame worden voor Xbox One, aldus uitgever Ubisoft. In de game kun je trainen om je gewicht op peil te brengen, maar ook om bijvoorbeeld wat extra spierkracht te kweken. De game is op de E3 van dit jaar onthuld en toen werd al een korte presentatie gegeven. Dit keer is het tijd voor nog een presentatie, maar wordt wat uitgebreider gekeken naar de modi de Shape Up heeft te bieden.

  Onder begeleiding van een ingehuurde sporter wordt de game opgestart en Kinect geactiveerd. Shape Up komt exclusief naar de Xbox One, mede door het feit dat Kinect een grote rol speelt in de game. Alle oefeningen worden uitgevoerd met behulp van Microsoft’s slimme camera en er zijn nog een aantal andere leuke functies, die later aan bod komen.

  Shape Up stuurt je op avontuur

  De eerste modus die op het scherm wordt getoond is de Luchador Training Quest. Deze Training Quest is een programma van vier weken waarin je drie keer per week een level dient te voltooien. Aan het eind van elke week staat een bossfight op je te wachten, waar je de strijd aangaat met Luchador. Elke reguliere training duurt zo’n vijftien minuten, waardoor je deze dus mooi tussen twee verplichtingen door kunt uitvoeren.

  Tijdens de presentatie zijn een aantal oefeningen als voorbeeld getoond, waarbij Arctic Punch als eerste aan de beurt was. In deze mini-game is het de bedoeling dat je ijsblokken kapot slaat die links en rechts van je naar beneden vallen. Hoe meer je er raakt, hoe hoger je score uitvalt. De tweede oefening heet Knockout, en lijkt een beetje op de gameplay uit de Just Dance serie. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk combo’s te scoren.

  Oefening in de vorm van een arcade game

  Alleen of samen trainen

  Het mooie van deze mini-games, is het feit dat je jouw eigen workout kunt opnemen en later kunt gebruiken als uitdaging. Als jij bijvoorbeeld een highscore verbetert, dan kun jij die oefening opslaan. Als jij op een later tijdstip die highscore wilt verbeteren, kun je dus tegen jezelf strijden. Op die manier kun je goed zien hoeveel progressie je maakt.

  Naast dat je in je eentje kunt spelen, is er ook de mogelijkheid om met een vriend of vriendin tegelijkertijd te sporten. In Shape Up kun je met maximaal twee personen tegelijk oefeningen uitvoeren, waardoor het sporten nog iets gezelliger wordt. Naast de Luchador Training Quest – die ervoor zorgt dat je extra spierkracht kweekt – is er ook de Beatmaster Quest. Deze quest zorgt ervoor dat je cardio erop vooruit gaat.

  Kies jouw eigen training

  Beide quests bieden naast een training ook een heus verhaal, inclusief cutscenes. Op die manier ben je toch een klein beetje op avontuur als jij jouw oefeningen aan het uitvoeren bent. Heb je geen zin om je meteen in de quests te duiken, dan kun je altijd terecht in de 'quick play'-sectie. Hier kun je losse activiteiten zonder probleem selecteren en zo vaak doen als jij zelf wil.

  Shape Up biedt ook enige online ondersteuning, in de vorm van interactieve leaderboards. Scores van vrienden kun je te allen tijde proberen te verbreken, en je speelt dan tegen de opnamen van jouw vriend of vriendin, dankzij de eerdergenoemde Replay functie.

  Twee spelers zijn aan het opdrukken

  Plezier staat bovenaan

  Shape Up belooft een fitnessgame te worden waar de ervaring voorop staat. Terwijl je calorieën verbrandt, beleef je avonturen en maak je natuurlijk een boel plezier. De getoonde mini-games zagen er allemaal vermakelijk uit en lijken voor iedereen geschikt. Hoe groot de game precies is, is niet bekend. Het is dus te hopen dat er genoeg activiteiten zijn om je langere tijd mee te vermaken. Als dat het geval is, dan kan je met Shape Up een hele goede tijd beleven.

  Shape Up

  Verkijgbaar vanaf 13 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.