CoD Advanced Warfare concurreert met deze shooters

Article
maandag, 03 november 2014 om 16:20
xgn google image
Veel mensen gaan momenteel los met Call of Duty: Advanced Warfare, maar er zijn ook zat mensen die Call of Duty helemaal niks vinden en liever een heel andere shooter spelen. Laten we de XGN redactie eens vragen wat zij een gedegen concurrent vinden van Call of Duty.

Rox: Halo

Voor mij is er maar één concurrent en dat is de Halo franchise. De sfeer is echt totaal anders, maar misschien vind ik Halo wel de beste first-person shooter franchise. Ik vind het goed dat er niet elk jaar een nieuw deel uitkomt. Dat neemt niet weg dat ik de Call of Duty-games vrijwel elk jaar erg sterk vind. Na Ghosts had ik weinig hoop, maar Advanced Warfare is verrassend goed.
Daar kan voor mij dit jaar geen shooter tegenop, en ja, dat durf ik te zeggen nog voordat Far Cry 4 uit is. Verder is Battlefield wel een gedegen concurrent altijd, en hoewel ik die games ook leuk vind, gaat mijn persoonlijke smaak meer naar Call of Duty. In mijn ogen zijn weinig shooters zo leuk om je maanden mee te vermaken.

Michael: Battlefield

Ik ga Call of Duty: Advanced Warfare heel misschien halen en dat is puur omdat ik wel eens van lekkere snelle actie houd. Daarnaast vind ik dat Battlefield wel een goede concurrent is. Een shooter op hetzelfde niveau, alleen met instortende gebouwen, voertuigen en vaak meer vernieuwing, waardoor ik de game leuker vind dan Call of Duty. Zelf ga ik op 18 november voor Far Cry 4, omdat ik die speelervaring gewoon veel vetter vind. Een grote, open wereld, wapens en lekker je eigen gang gaan.
61202 10

Johan: Far Cry 4

Ik denk dat Call of Duty: Advanced Warfare een van de - zo niet dé - beste shooters is op dit moment. Dit vooral vanwege de gameplay, die in elke versie van het spel niet heel veel verschilt, maar wel ijzersterk is. Of er betere shooters zijn op dit moment weet ik niet, maar ik hoop dat Far Cry 4 en gooi in de goede richting zal doen. Grote concurrent Battlefield moet met hun volgende titel (Hardline) wel van goeden huize komen om Call of Duty in te halen.

Jeroen: CoD heeft geen concurrentie!

Normaal gesproken zou ik Battlefield opnoemen, maar er komt voorlopig nog geen nieuwe. Call of Duty heeft voor mij ook eigenlijk niet echt een sterke tegenhanger, zoals FIFA en Pro Evolution Soccer elkaar beconcurreren. Weinig shooters hebben dezelfde snelle, dynamische gameplay van Call of Duty. Dan heb ik het wel over de multiplayer natuurlijk. Dat is hetgeen waar de uurtjes in gaan zitten. De multiplayer van Battlefield neemt het wel goed op tegen Call of Duty, maar om eerlijk te zijn denk ik dat beide multiplayers een heel ander publiek trekken.

Theo: Evolve

Voor Call of Duty: Advanced Warfare zal waarschijnlijk niet direct een cijfermatige concurrent zijn, aangezien de franchise een dusdanige base heeft dat je er amper aan kan tippen. Echter denk ik dat Evolve een vele frissere formule weet neer te zetten met de 'jacht' op monsters door mensen, en vice versa. Dat is ook precies wat nu bij veel games juist ontbreekt: een fris, origineel nieuw idee en niet het eindeloos herkauwen van formules met een nieuw elementje of twee.
61203 10

Hidde: Battlefield

Sinds de komst van Call of Duty: Black Ops II is er geen Call of Duty geweest die goed was geoptimaliseerd voor de PC. Aangezien ik een PC-gamer ben, ben ik sindsdien afgetaaid op CoD. Ik heb de eerste paar delen kapot gespeeld, maar nu ben ik overgestapt op Battlefield. Die serie is veel realistischer, ziet er beter uit en er wordt meer aandacht aan de PC besteed. Daarom ben ik niet van plan om Call of Duty: Advanced Warfare te halen.

Nour: Battlefield: Bad Company

Als het om oorlogsshooters gaat, dan is Battlefield: Bad Company eigenlijk de enige serie die mij nog aantrekt. Lekker veel destructie, een fantastische singleplayer campagne en een toegankelijke, verslavende multiplayer. Ik hoop dat DICE snel met een Bad Company 3 op de proppen komt, want de andere soortgelijke series zijn allang gaan vervelen.

Lars: Destiny of Borderlands

Het valt misschien lastig te vergelijken, maar mijn voorkeur gaat uit naar een game als Destiny of Borderlands. Niet echt een directe concurrent, maar ik ben altijd meer fan van het levelen van je personage en samen met vrienden het verhaal doorspelen.
Dit levelen is in de multiplayer van Call of Duty natuurlijk wel aanwezig, maar op dat gebied verkies ik nog steeds de science-fiction setting van Destiny. Het hele exo-suit gebeuren in Advanced Warfare en de rol van Kevin Spacey hebben mijn aandacht echter wel getrokken, dus wellicht haal ik hem alsnog in huis.

Populair Nieuws

Laatste Reacties