Ratchet & Clank E3 Preview - Moertjes en boutjes!

  Jawel, Ratchet & Clank komt in 2016 met een gloednieuw avontuur naar de PS4. Op de E3 gingen we alvast met twee stukken uit de game en aan de slag voor de Ratchet & Clank E3 preview, en oef wat speelde dat lekker. Oud en vertrouwd!

  We vallen meteen met de deur in huis. Het eerste deel waarmee we aan de slag gingen was Aleero City. Dit gedeelte van een level draaide om de oude Ratchet & Clank feel: platformen, springen, klauteren en met knotsgekke wapens vijanden neerknallen. En dat allemaal in een grafisch gelikte stijl en vrolijk kleurenpalet.

  Lekker klimmen en klauteren

  Dit alles is precies zoals we gewend zijn van de Ratchet & Clank games. Ratchet had een paar wapens ter beschikking: de Groovitron, Warmonger, Combuster en Pixelizer. Voor de missie moest je op een rondrijdende trein progressie boeken.

  Je begint achterop en dan moet je naar voren. Hoe je dat doet? Je drukt op rondje en met een soort grapple hook ga je omhoog, door naar het volgende gedeelte van een trein. Daar staat een vijand. Je besluit meteen maar voor grof geweld te gaan en de Warmonger te pakken: met raketten schakel je je tegenstanders uit. Lekker!

  Ratchet & Clank E3 Preview

  Alles kapot maken en verzamelen

  Ondertussen mep je alles wat je tegenkomt zoals vanouds kapot. Want jawel, boutjes en moertjes verzamelen en XP harken, dat maakt Ratchet & Clank lekker verslavend.

  Vervolgens ga je weer door en loop je tegen nog meer vijanden op. Met de Combuster schakel je die uit: het zijn vuurballen. Een beetje zoals een normaal machinegeweer, maar dan wel op die typische Isomniac Games manier. Knotsgek!

  Iedereen die eerder Ratchet & Clank games heeft gespeeld kan zich meteen in deze nieuwe titel vinden. Dat is zo klaar als een klontje. Het oogt oud en vetrouwd, en gelijktijdig zo fris en nieuw. Wat wil een fan nog meer? Bovendien werkt de besturing vloeiend.

  Losgaan met bizarre wapens

  Het tweede gedeelte wat we testten op de E3 heet Nebula G34. Dit is een gedeelte waarin je een dikke grote baas moet verslaan. Een lavagedeelte. De tactiek is simpel: snel handelen, de big ass motherfucker ontwijken en met je bizarre wapens erop losgaan!

  In dit gedeelte heeft Rachet de Predator launcher, de Fusion bomb, Mr. Zukron en de Pyrociter. De wapens in Ratchet & Clank games zijn altijd fantastisch. Zo ook nu weer. Terwijl de grote baas nog wat kleine vijanden op je afstuurt, ben jij lekker aan het knallen, ontwijken, en los aan het gaan om die grote gast... klein te krijgen. Vijf minuten later is die dood.

  Ratchet & Clank E3 Preview

  Kom maar op met meer Ratchet & Clank!

  En dan na 15 minuten gespeeld te hebben denk je: 'Ben ik nu alweer door die twee missies heen?' Het is jammer om te zien dat we op zo'n tof platform avontuur moeten wachten tot lente 2016. Al is het absoluut een goed teken dat de tijd tijdens de demo voorbij vloog.

  Mensen met een PlayStation 4 mogen blij zijn met Sony's console. Want er staan nu al mooie titels in de planning voor 2016 en daar is Ratchet & Clank er naast Uncharted 4 één van. Een game die elk platformliefhebber in de gaten moeten houden. Ratchet & Clank komt volgend jaar exclusief op de PS4 uit, je kunt de game nu al pre-orderen.

  Ratchet & Clank

  Verkijgbaar vanaf 20 april 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.