PlayStation Vita Pets Preview - Mr. Ed meets Lassie

  Meestal weet je op E3 als je een Vita of een andere gamepod ziet die leeg is, dat daar of een game staat die al bijna uitkomt, of die simpelweg nagenoeg niemand interesseert. PS Vita Pets is er zo eentje, maar is die impopulariteit wel correct?

  Hoe kun je nu langs een PlayStation Vita lopen zonder hem even te beroeren? Helemaal als er vanacht het schermpje een klein zwart hondje met grote ogen en een rood tongetje uitnodigend naar je kijkt. Een hond op een handheld, waar doet dat ons ook alweer aan denken?

  Het is onmogelijk om Pets Vita niet te vergelijken met Nintendogs. In beide games zitten schattige hondjes op jouw aandacht, liefde en aaitjes te wachten. Echter, het grote verschil tussen de twee is dat in Pets Vita pratende honden zitten. Dit is geen grap: pratende honden.

  PS Vita

  De gedachten lezen van je hond

  Je kent dat vast wel, dat je voor de grap net doet alsof je de gedachten van je hond kan lezen. Terwijl hij door je woonkamer wandelt, zit jij hardop te zeggen: “Hey ik heb honger, oh even snuffelen, wat is de zin van het leven?” Supergrappig natuurlijk voor jou en je familie of vrienden, maar wat als die hond ineens echt begint te praten?

  Waarschijnlijk voel je al waar dit heen gaat: het is freaky. Je virtuele hond in Vita Pets begint ineens met zijn onderkaakje te bewegen en te praten. Handig in het begin om te weten wat hij wil en wat je kunt doen, maar het is gewoon niet logisch: als je als hond intelligent genoeg bent om te praten, dan kun je je ook vast wel zelf met die bal vermaken. Daar heeft-ie ons niet voor nodig dan toch?

  Het went ook niet echt, je wil gewoon voor een onschuldig lief hondje zorgen en in plaats daarvan krijg je het idee dat het een soort robot is waarmee je werkt. Hij ziet er wel lief uit, maar dat gepraat lijkt zo onnodig. Je begint je bijna af te vragen of Sony wel heeft begrepen wat mensen leuk vinden aan huisdierensims.

  Dalmatier

  PlayStation Vita Pets toch wel anders

  Je hoeft je puppy ook niet uit te laten en je hoeft hem niet aan te kleden als een bloemetje of een ander gek outfitje aan te doen. Ontwikkelaar Spiral House heeft overduidelijk niet de kunst afgekeken van Nintendogs-achtigen. Op zich slim om iets innovatiefs te willen doen, maar het is de vraag of het bedrijf wel begrijpt wat mensen tof vinden aan een pet sim, het lijkt erop alsof ze juist die dingen eruit hebben gehaald.

  Maar er is hoop! Je kunt namelijk dat gebrabbel uitzetten, zodat je hond (Huskey, Dalmaat, Border Collie of Labrador) wat meer hond wordt. Het idee heeft bovendien een beetje iets weg van de Xbox 360 Kinect-game Kinectimals. Je hebt een gebied buiten je huis en dat kun je gaan ontdekken. Aangezien de hondjes heel vrolijk en kwispelig zijn, word je er wel vrolijk van.

  Verder gooi je stokken zoals je dat ook zou doen in Nintendogs, door een swipe-beweging te maken op je aanraakscherm. En je moet wel, want er zijn minigames die je moet voltooien voor je verder op ontdekkingstocht kunt. Doe dus je best met de minigames die je voorgeschoteld krijgt, zodat je meer en meer van de speelwereld vrij krijgt. En die speelwereld is erg mooi met kastelen, grasvelden en andere sfeervolle lokaties.

  PlayStation Vita Pets is nu uit op PlayStation Vita.

  PlayStation Vita Pets

  Verkijgbaar vanaf 4 june 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.