Nintendo Switch Preview - De console en talloze accessoires

  Nog maar iets meer dan een week te gaan voordat de Nintendo Switch wereldwijd in de winkels ligt. De redactie van XGN heeft Nintendo’s gloednieuwe apparaat al binnen en is al volop aan de slag gegaan. Lees onze eerste reacties in deze Nintendo Switch Preview!

  De Nintendo Switch is een verbluffend apparaat. Het apparaat bestaat uit een tablet met twee controllers aan de zijkant genaamd Joy-Con controllers en een docking station. Het bijzondere is dat de tablet de console is, en niet de docking station. Het moment wanneer je de Nintendo Switch uit de docking station haalt, gaat het apparaat ook gewoon door op de tablet.

  Het eerste wat ons opviel toen we de Nintendo Switch binnen kregen was de bijzonder strak ontworpen verpakking. De doos is vrij minimalistisch maar toch ook erg kleurrijk. Verschillende functies van de Switch worden vertoond op de zijkanten. De doos straalt zelfverzekerdheid uit.

  Die zelfverzekerdheid straalt Nintendo zelf ook uit, want ze is duidelijk erg trots op haar nieuwste creatie. Naast de Nintendo Switch krijgen we namelijk ook enkele accessoires binnen om uit te proberen met de Nintendo Switch; nog een paar Joy-Con controllers, een Joy-Con Charging Grip, Nintendo Switch Pro Controller een Nintendo Switch AC Adapter.

  Nintendo Switch Preview

  Talloze Controllers

  De Joy-Con controllers zitten aan de linker en de rechterzijde van de Nintendo Switch. De Joy-Con controllers kunnen van de Nintendo Switch afgeschoven worden. Eenmaal los geklikt functioneren ze als individuele controllers. Dit houdt in dat de Nintendo Switch met de twee Joy-Con controllers altijd twee controllers bevat. Dit is erg handig want zo nodigt het systeem uit om veel met andere spelers te spelen, want dat is op elk moment mogelijk.

  Wanneer de Joy-Con controllers op zijn, moet je ze weer in Nintendo Switch klikken. Wanneer de Nintendo Switch in de docking station zit zullen deze automatisch opladen. Als je de Joy-Con controllers wilt opladen en tegelijkertijd wilt doorspelen kun je de Joy-Con controllers ook in de Joy-Con Charging Grip plaatsen. Bij de Nintendo Switch zit een Joy-Con Grip, maar deze laadt de Joy-Con controllers niet zoals de Joy-Con Charging Grip doet door middel van een USB kabel.

  Door de Joy-Con controllers in de Joy-Con Grip te plaatsen functioneren de Joy-Con meer als een traditionele controller. Daarnaast is er ook voor de Nintendo Switch weer een Pro Controller verkrijgbaar. Deze meer traditionele controller was er ook al voor de Wii en de Wii U. De Nintendo Switch Pro Controller is iets zwaarder dan de Joy-Con Grip controller, maar is wel oplaadbaar via een USB kabel. De Nintendo Switch Pro Controller is vooral gemaakt voor lange speelsessies thuis.

  Nintendo Switch Preview

  Het HOME Menu

  Als je met de Nintendo Switch op je televisie wilt spelen zoals een traditionele console, dan moet je de Nintendo Switch in de docking station zetten. Deze docking station staat aangesloten aan je televisie via een Nintendo Switch AC Adapter en een HDMI-kabel. Bij de Nintendo Switch AC Adapter en een HDMI-kabel worden bij de Nintendo Switch geleverd.

  Je zet de Nintendo Switch aan door de power knop linksboven op de tablet in te drukken. Vervolgens krijg je het HOME Menu te zien. Het registreren van je Switch systeem is erg simpel en snel gebeurd. Vervolgens kun je weer een Mii-personage registreren als avatar van jouw Nintendo Switch account.

  Het HOME Menu van de Nintendo Switch is dit keer strak en overzichtelijk. Je hebt de mogelijkheid om de kleur van de achtergrond van het HOME Menu aan te passen. Deze is standaard wit. Het scherm van de tablet is 720 en ziet er prachtig en helder uit.

  Nintendo Switch Preview

  De Nintendo Switch ziet er uit als een prachtig apparaat met een slank design. De console reageert snel, en ook wanneer je de Nintendo Switch uit de docking station haalt zal het je spel niet verstoren. Wij vinden het terecht dat Nintendo erg trots is op de Nintendo Switch, want dit stukje technologie ziet er uit als Nintendo’s meest volwassen creatie tot heden.

  De Nintendo Switch komt uit op 3 maart. Het apparaat is zo’n beetje overal uitverkocht, maar er is een 2e levering onderweg! Bestel het apparaat nu om er zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan. Meer weten over de Switch? Neem dan onze eerdere hands-on nog eens door.

  The Legend of Zelda Breath of the Wild

  Verkijgbaar vanaf 3 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.