Need for Speed PC Preview - Strakker, mooier en sneller

  We horen je denken; “die Need for Speed is toch allang uit”? Dat klopt, maar voor pc nog niet. Wat er op dit platform anders is lees je in deze Need for Speed pc preview.

  Natuurlijk zitten alle elementen van de console versies er nog steeds in, en dat is alleen maar goed. Die features waren al goed. Het tot aan de remvloeistof kunnen tunen van je wagen zit er nog steeds in. Ook het racen over smalle weggetjes en langs haarspeldbochten is onveranderd gebleven.

  Probeer niets te maken wat niet kapot is, zullen de mederwerkers van EA gedacht hebben, want er zijn alleen maar features toegevoegd die de game ten goede komt.

  Need for Speed PC Preview

  Strakker

  Een van die features is dat de pc versie beter draait dan de console versie. Niet dat de console versie niet soepel draaide, allerminst, maar verbetering van de game ervaring is altijd welkom.
  Verder heeft de Need for Speed pc versie alle patches en DLC meegekregen die voor de console versie zijn uitgebracht, downloaden hoeft dus niet meer, je kunt direct spelen.

  Need for Speed PC Preview

  Mooier

  Dat downloaden en installeren had de uitgever dus gelukkig al voor ons gedaan. Voor de test namen we bij EA plaats achter een monster van een pc. Bij het testen draaide het spel als een vers geolied radertje op een nieuwe fiets. Verder ziet het spel er nog steeds ongelooflijk goed uit.

  Dat komt ook omdat er 4k support is toegevoegd aan de Need for Speed pc-versie. Dus als je een beest van een 4k pc hebt staan, kun je hem ook eindelijk gebruiken voor een toffe racegame. Mits je ook een 4k beeldscherm hebt staan natuurlijk.

  Verder kun je ook de grafische settings aanpassen zoals je gewend bent in een pc game. Dus als jij zo iemand bent die zijn game net zolang zit te tweaken tot ie er schitterend uit ziet. Je kunt weer je lol op met racer. De Frostbite Engine komt op pc dus alleen maar meer tot zijn recht. De game zag er op console al mooi uit, dat kan met de 4k functionaliteit alleen maar mooier worden.

  Need for Speed PC Preview

  Sneller

  De game is niet alleen mooier geworden met de 4k functionaliteit. Met de Need for Speed pc versie wordt het namelijk ook mogelijk om handmatig te schakelen. Voor een beetje fan van racegames moet dit als muziek in de oren klinken. Je hebt het schakelen nu zelf in de hand in plaats van de computer. Dit zou eigenlijk moeten betekenen dat je altijd als eerste over de finishlijn bent zodra je het in de vingers hebt, ook al kost het enige moeite om het je meester te maken.

  Bij EA hebben we ook een racestoel van playseat kunnen testen. Met deze stoel leek het niet alsof we een spelletje aan het spelen waren. Het leek eerder alsof we daadwerkelijk achter het stuur van ons getunede racemonster zaten. Realistischer dan dat wordt het niet, behalve als je in Zandvoort op het circuit gaat rijden.

  Ondergetekende heeft gemerkt dat een carriéreswitch als autocoureur er voor hem niet niet in zit. Door het realistische stuur werd geen enkele vangrail gespaard en zag de auto eruit alsof hij van een berg af was gestuiterd. Gas terugnemen voor een bocht, blijft toch lastig.

  Need for Speed PC Preview

  Need for Speed pc preview, beter dan zijn consolebroertjes?

  Waarschijnlijk is het tijd om ook jouw racestuurtje voor de pc af te stoffen, want de Need for Speed pc versie ziet er ontzettend goed uit. Het lijkt erop dat het voor de pc gamer het wachten waard is geweest.

  Of de game voor pc ook echt beter is geworden dan de versies die eerder uitkwamen voor console, moet nog blijken. Zodra de volledige versie uit is kunnen we daar meer over kwijt. Je kunt Need for Speed zelf op je pc spelen vanaf 17 maart. Origin Acces leden mogen al op 10 maart met de game aan de slag.

  Need for Speed

  Verkijgbaar vanaf 5 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.