Middle-earth Shadow of Mordor Preview - Droom voor Lord of the Rings-fans

  Op games die gebaseerd zijn op populaire films lijkt een vloek te rusten, maar met een beetje geluk doorbreekt Middle-earth: Shadow of Mordor deze trend. Orcs jagen is ook in 2014 nog steeds leuk.

  Als ontwikkelaar Monolith ons iets probeerde duidelijk te maken op Gamescom, dan is het wel dat ze enorme The Lord of the Rings-fanaten zijn. De wereld van Middle-earth: Shadow of Mordor zit vol met verwijzingen naar de films, wat al te merken is aan de vele stemacteurs die terugkeren om een rol van een personage te vertolken.

  Gollum, Gollum!

  In de nieuwe demo die we zien kregen stond Gollum centraal, die wederom mensen probeert te misleiden om de One Ring te bemachtigen. Hoofdpersoon Talion moet in ieder geval weinig van het grommende gedrocht hebben. Celebrimbor, het tweede speelbare personage, lijkt iets vatbaarder voor zijn sluwe praatjes.

  Gedurende jouw avonturen in Midden-aarde zul je steeds wisselen tussen ranger Talion en de geest van Celebrimbor, een smid die de Rings of Power creëerde. Zodra je een speciale kracht activeert (zoals het vertragen van de tijd) verandert Talion in de blauwe geest, die weer verdwijnt als de kracht is uitgewerkt.

  Het volledige verhaal van Middle-earth: Shadow of Mordor speelt zich af achter de muren die het duistere land van Mordor gevangen houden. Het wemelt er daarom van de orcs, trollen en andere smerige wezens. Gelukkig maar dat Talion en zijn vlijmscherpe zwaard met gemak een hoofd van een lijf kunnen scheiden.

  Middle-Earth: Shadow of Mordor

  Orcs slachten in Middle-earth

  Of je er nu voor kiest om sluipend een orc-kampement in te gaan of met getrokken zwaard schreeuwend naar binnen rent, vroeg of laat zul je wat orc-bloed laten vloeien. Het gevechtssysteem dat je hiervoor gebruikt valt het best te vergelijken met die uit games als Arkham City en Assassin's Creed. Veel counteren, terwijl je een combo opbouwt om krachtigere aanvallen uit te voeren. Middle-earth: Shadow of Mordor leent duidelijk bij flink wat andere games.

  Deze vechtskills komen goed van pas, aangezien Talion en Celebrimbor van plan zijn om het opkomende leger van Sauron van binnenuit te ontwrichten. Dit doen ze door invloedrijke Orc-kapiteins te vermoorden of tegen Sauron te laten keren.

  Dankzij een handig overzicht kun je constant zien hoe het er in de rangen van het Orc-leger aan toegaat. Jouw acties kunnen voor flinke verschuivingen in dit rangensysteem zorgen, bijvoorbeeld als je een legerleider vermoordt en een nieuwe Orc zijn plaats overneemt. Een interessante manier om jouw missies weer te geven, omdat dit je volledige vrijheid geeft in jouw keuzes tijdens Middle-earth: Shadow of Mordor.

  Middle-Earth: Shadow of Mordor

  Schone handjes in Shadow of Mordor

  Je mag zelf weten welke kapitein je eerst aanvalt en ook bij de manier waarop is relatief veel variatie mogelijk. Omdat Celebrimbor de gedachtes van anderen over kan nemen, kun je ook dieren en andere orcs tegen je vijanden keren, zodat je in sommige gevallen niet eens je handen vuil hoeft te maken.

  Als de demo die wij gespeeld hebben een goed beeld geeft van de complete game, dan komt er dit jaar een uitstekende The Lord of the Rings game aan. Het verhaal is vooral voor fans om van te smullen omdat het zich afspeelt tussen The Hobbit en The Fellowship of the Ring, waarin allerlei bekende personages langskomen die later in de saga een sleutelrol spelen.

  Middle-Earth: Shadow of Mordor

  Shadow of Mordor voor de LOTR-fans

  Middle-earth: Shadow of Mordor moet het echter wel hebben van zijn setting in The Lord of the Rigns. Als je niet gefascineerd bent door de wereld van Tolkien, heb je toch te maken met een ietwat generiek game, samengesteld uit verschillende gameplay kenmerken van populaire titels. Als je alle boeken van The Lord of the Rings op je nachtkastje hebt liggen en niet kunt wachten op het derde deel van The Hobbit-trilogie, dan wordt Shadow of Mordor een perfecte titel om je LOTR-collectie uit te breiden. Al was het maar om het interessante verhaal te volgen.

  Middle-earth: Shadow of Mordor

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.