Marvel’s Avengers beta - Gameplay vol ups en downs

  Het is dan eindelijk zover. Komend weekend kunnen spelers alvast kennis maken met het nieuwe paradepaardje van Square Enix: Marvel’s Avengers. Wij gingen alvast aan de slag met de beta en vertellen je alvast alles wat je moet weten over de gameplay.

  Marvel’s Avengers is de shared-world actie-RPG van Crystal Dynamics die in 2019 onthuld werd. De game heeft zowel een singleplayer-onderdeel als een multiplayer die je samen met vrienden kunt spelen. Wij gingen alvast aan de slag en vertellen je precies wat je moet weten!

  Kwantiteit over kwaliteit?

  Marvel’s Avengers beta heeft veel te bieden wanneer PS4-gebruikers dit weekend aan de slag kunnen. Zo zijn er naast de proloog van 25 minuten op de Golden Gate Bridge twee singleplayer-missies om te doorlopen. Hierin hebben Kamala Khan, ofwel Ms. Marvel, en Hulk de hoofdrol. In één van de Hero Missies ga je met het tweetal op onderzoek uit in het bos om een essentiële vriend terug te vinden, terwijl de andere missie je naar de tundra brengt om een oude SHIELD-basis te infiltreren.

  Opvallend is dat de game niet zo mooi oogt, wat te maken heeft met de artstyle en de lichteffecten. Detail op de personages lijkt hierdoor verloren te gaan en ook de gezichtsuitdrukkingen zijn niet bepaald denderend. Vooral bij Hulk valt op dat de game niet moeders mooiste is, maar dit kan voor de release nog opgepoetst worden natuurlijk.

  Bekende gameplay

  Gelukkig is de gameplay een stuk beter. De gameplay zelf voelt in het ontdekken van de uitgestrekte vlaktes en dichte jungles dan ook heerlijk. Het klimmen en klauteren steekt goed in elkaar en het platformen werkt over het algemeen ook prima. Alleen het vechten voelt net een tikje te traag.

  Combat doet denken aan dat van Kingdom Hearts, waarbij de tijd tussen het indrukken van de knop en het uitvoeren van de aanval net een fractie van een seconde te lang lijkt te duren. Bij snelle personages als Ms Marvel en Black Widow valt het niet zo op, maar wie als Hulk speelt zal snel merken dat de acties niet zo soepel of lekker zijn als in games als bij de gevechten van games als Marvel’s Spider-Man, Devil May Cry V of zelfs de recente Tomb Raider-games.

  Variatie in overvloed

  Hoewel we hopen dat hier nog wat aan verbeterd kan worden, neemt het niet weg dat de gameplay wel lekker gevarieerd is per personage. In de beta heb je keuze tussen vier helden: Iron Man, Black Widow, Hulk en Kamala Khan (Ms Marvel). Focus voor ondergetekende lag vooral bij die laatste twee, waarbij al snel een aantal zaken duidelijk werden.

  Hulk speelt als een grote tank die alles kort en klein slaat, terwijl Ms. Marvel letterlijk en figuurlijk wat flexibeler is. Zo kan ze met haar oprekbare armen slingeren als Spider-Man en kan ze makkelijker klimmen. Ook haar aanvallen zijn wat gevarieerder dan die van Hulk.

  Met speciale aanvallen (te vinden op L1, R1 en een combinatie van beide) kan de jonge heldin vijanden in haar directe omgeving bedwingen. Hulk daarentegen maakt zichzelf nog kwader waarna hij meer schade aanricht voor een bepaalde tijd. De verschillen zorgen er al snel voor dat je favorieten krijgt met wie je het liefste speelt.

  Grote plannen

  Dat is maar goed ook, want iedere held heeft zijn eigen vaardigheden en cosmetische aanpassingen om vrij te spelen. Zo kun je via een Battle Pass-achtig systeem constant upgrades vrij spelen waarmee je je equipment beter kunt maken. Door dit te doen neemt je power-level toe, waardoor je aanvallen meer schade aanrichten en je moeilijkere missies kunt starten.

  In ditzelfde systeem zijn ook vrij te spelen cosmetics te vinden. Hierdoor kan Ms Marvel haar iconische outfits uit de comics aantrekken. Hoewel het de gameplay niet veranderd, zijn het dit soort systemen die ongoing games als Fortnite en Rocket League zo’n lang leven geven. In de beta kun je vrijwel iedere tier alvast ontgrendelen, waardoor je de superhelden naar hartenlust een andere outfit kunt geven en ze snel kunt upgraden naar een beter Power Level.

  Naast het Battle Pass-systeem is er ook nog een speciale skill-tree te vinden waarmee je nieuwe aanvallen kunt ontgrendelen. Door middel van het levelen, krijg je nieuwe skill punten die omgezet kunnen worden in nieuwe aanvallen. Deze aanvallen kun je door middel van combo’s loslaten op de AIM-soldaten of zelfs Abomination. De Hulk-schurk zit in de game als baasgevecht.

  Avengers Assemble!

  Een groot onderdeel van Marvel’s Avengers is het samenspelen met vrienden. In de beta is dat dan ook al volop mogelijk. Met maximaal vier spelers kun je online allerlei missies doen. Deze verschillen compleet van de Hero Missies (lees: de verhaallijn) en schotelen grote en/of kleine taken voor die na het volbrengen XP en nieuwe gear opleveren. Deze missies komen in drie vormen:

  • HARM Rooms, een soort horde-modus waarin je het tegen robots kunt vechten
  • War Zones, grote multiplayer-missies waarin je als team meerdere doelen krijgt om te voltooien
  • Drop Zones, het kleine broertje van War Zones waarin je snel grote gevechten kunt spelen

  Iedere vorm heeft zijn charme, al wordt snel duidelijk dat de War Zones voor het meeste plezier zullen zorgen. Deze grotere, open missies kunnen tot wel twee uur duren waardoor je daadwerkelijk het gevoel hebt alsof je aan het einde een ervaring rijker bent. Daarbij is de toffe loot voor je personage ook van harte welkom.

  Ook de HARM Rooms zijn belangrijk in de beta. Een horde-modus is, mits goed uitgevoerd, altijd een leuke afleiding, maar door alle HARM Rooms in de beta te verslaan, krijg je een speciaal naamplaatje voor in de volledige game. Die wil je dan ook niet missen, want dit is een soort collectable die je account uniek maakt.

  Ode aan de fans

  Net als de outfits zijn er nog veel meer voorwerpen om te sparen die je speelsessie uniek maakt. Zo kun je bijvoorbeeld ook nog naamplaten vrijspelen. Deze veranderen de beschildering van je naam met een artstyle die uit de verschillende stripboekreeksen komen.

  Daarnaast kun je ook daadwerkelijk de Marvel-strips vinden. Speciaal voor de fans zijn er verschillende collecties van comics te vinden in de game. Deze zijn in bundels te vinden en zijn erg uiteenlopend. Wel is het alleen steeds de cover die je verzamelt en kun je niet de boeken ook nog lezen.

  Wanneer zijn de beta’s?

  Natuurlijk begrijpen we het goed als je de game zelf eerst ook wil spelen voordat je besluit of je de game tof vindt. Dat kan dan ook onder bepaalde voorwaarden. Wij zetten de details hieronder op een rij.

  • 7 augustus - Wie de game op PS4 in de pre-order heeft kan deze beta spelen
  • 14 augustus - Iedereen met een PS4 kan de open beta spelen. PC- en Xbox One-gebruikers die de game in de pre-order hebben kunnen de beta spelen
  • 21 augustus - Iedereen met een PC of Xbox One kan nu ook aan de open beta meedoen

  Marvel’s Avengers staat voor 4 september 2020 gepland voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Marvel's Avengers

  Verkijgbaar vanaf 4 september 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.