Mario VS Donkey Kong Preview - Meer dan een likje verf?

Preview
donderdag, 01 februari 2024 om 10:30
mario vs donkey kong titelschermf1706736091
In 2004 maakte de wereld kennis met Mario VS Donkey Kong op de GameBoy Advance. Nu wordt na lang wachten deze titel naar de Nintendo Switch gebracht. Over een paar weken is de game te koop en wij hebben al even mogen spelen. Hoe Mario VS Donkey Kong tot nu toe bevalt, lees je in onze preview.
Het is alweer zo’n 20 jaar geleden sinds Nintendo deze 2D-Mario puzzle-platformer introduceerde door Donkey Kong met Super Mario Bros te vermengen wat resulteerde in Mario VS Donkey Kong. Na zes iteraties waarvan de laatste Mario VS Donkey Kong Tipping Stars werd uitgebracht op de 3DS en Wii U; gaat Nintendo terug naar de bron met een remaster van Mario VS Donkey Kong zonder dat in de titel te vermelden.
Mario VS Donkey Kong blijft trouw aan het origineel zonder iets aan de opzet te veranderen. Per wereld baan je je een weg door meerdere levels met obstakels als vijanden, gladde vloeren en meer. Zo ga je op zoek naar een sleutel om een deur te openen of een mini-Mario te vinden die het einde van een level markeert.
Je kunt vijanden gebruiken om een weg te banen door de levels. Maar in het geval dat niet mogelijk is, heb je de bekende Donkey Kong hamer om alle vijanden plat te slaan. Heb je zes mini-Mario's verzameld? Dan leid je de mini-Mario's naar een doos of je neem je het op tegen Donkey Kong als wereld-eindbaas.
De besturing zal voor veel fans bekend zijn en meteen vertrouwd voelen.
mario vs donkey kong mini marios doosf1706736480

Een simpele cashgrab?

Zoals gezegd blijft het spel bij het oude maar vertrouwde gameplay, maar dat wil niet zeggen dat er niks is veranderd. De graphics zijn duidelijk verbeterd ten opzichte van het origineel. Zo zijn de filmpjes nu geheel geanimeerd in 3D in plaats van 2D-stillevens.
De velden zien er door de 3D-opknapbeurt uit zoals het een hedendaagse Nintendo videospel betaamt. De muziek is ook onder handen genomen en klinkt beter dan de originele 16-bit soundtrack. De makers zijn duidelijk niet lui geweest en hebben er werk ingestoken met zichtbaar én hoorbaar verschil.

Mario VS Donkey Kong Preview - Meer dan een likje verf

Het DNA van het originele Mario VS Donkey Kong is qua gameplay onveranderd, maar de graphics en muziek hebben een complete opknapbeurt gekregen. Wat dat betreft, is dat al een stap in de goede richting. Wij spelen in ieder geval graag verder om meer van deze game te beleven, waarover je later alles leest in onze recensie. Let's a go!

Populair Nieuws

Laatste Reacties