Mario Sports Superstars Preview - 5 games voor de prijs van 1!

  De 3DS leeft nog, en hoe? Nintendo zet even extra kracht bij door opeens vijf games te lanceren onder één noemer: Mario Sports Superstars. In deze Mario Sports Superstars preview lees je hoe het paardrijden, honkbal spelen, tennissen, voetballen en golfen bevalt.

  Jazeker, 5 games voor de prijs van één, dat is wat je krijgt bij Mario Sports Superstars. Qua Mario sportgames is het aanbod best wel schaars op de huidige generatie spelcomputers. Eerder verschenen Mario Golf World Tour (3DS), Mario Tennis Ultra Smash (Wii U) en Mario Tennis Open (3DS). Maar daar houdt het wel mee op. Geen episch Mario Smash Football bijvoorbeeld, zoals we dat op de Gamecube zagen.

  Sensatie op het scherm

  Mario Sports Superstars voorziet in deze leemte. Want de eerste sportgame die je voorgeschoteld krijgt, is voetbal! Voetbal is ongekend populair en dus is er niets fijner dan dat je juist deze populaire sportgame kunt spelen op een allesbehalve realistische manier. Bij Mario sportgames draait het altijd maar om één ding: over de top sportactie met bizarre over de top moves en daardoor coole sensatie op het scherm.

  Dus ja, natuurlijk kun je passen en schieten op het doel. Maar het zijn de bijzondere aanvallen die er voor zorgen dat voetbal in Mario Sports Superstars pas echt kicken wordt. Niet voor niets is daar het woord Superstars. Want reken maar dat je in elke sportgame in deze bundel je een ware superheld voelt, met de coole moves die je maakt.

  Mario Sports Superstars Preview

  Kroon jezelf tot ware koning

  Dat geldt ook voor golf en tennis. Games die we al vaker gezien hebben in de Mario serie, maar daardoor niet minder leuk zijn. Als je eerder zo’n Mario sporttitel hebt gespeeld weet je wat je kan verwachten. Je kiest je favoriete Mario icoon, waarbij het ene karakter het moet hebben van snelheid en de andere van bijvoorbeeld techniek. Daarna kun je losgaan in een losse wedstrijd of een toernooi. Het leukste is het laatste natuurlijk, waarbij je diverse wedstrijden moet spelen voordat je jezelf kan kronen tot ware koning.

  Die wedstrijden zijn ingedeeld zoals je ze kent van Mario Kart games, waarbij je begint met de paddenstoel cup. En gaandeweg kun je meer andere toernooien vrijspelen én zijn er diverse moeilijkheidsgraden. Beginner, gemiddeld of gevorderd. Voor iedereen zit er wat tussen en dat maakt het bij uitstek de ideale game voor de kleintjes onder ons, alsook de iets volwassenere gamer.

  Veel replay value

  Nee, je hoeft je niet te schamen om zoveel plezier te halen uit zo’n Mario titel. Sterker nog: logisch! Mario Sports Superstars belooft namelijk onwijs leuk te worden. Het is bijzonder om te zien hoeveel content er zit in één zo’n -op het eerste oog lijkend- kleine titel. Vijf games. En dan is er ook nog eens een grote herspeelbaarheidswaarde dankzij de optie om online te kunnen spelen. Iets wat we op het moment van schrijven helaas nog niet hebben kunnen testen, omdat er niemand online was.

  Maar ga maar na: even een potje voetbal online spelen als je 10 minuten niets te doen hebt. Of even iemand nog snel van de tennisbaan meppen voordat je naar school of werk gaat? Heerlijk toch! Het lijkt nu al bij uitstek de game die je over een paar maanden nog steeds speelt. Alleen hopen op genoeg online spelers dus!

  Mario Sports Superstars Preview

  5 sporten!

  Vooralsnog is er offline ook genoeg te beleven. Nogmaals: vijf sporten. Te bizar voor woorden. En waar Nintendo misschien weleens verweten wordt te veel door te gaan op de oude vertrouwde voet, is het niet mis dat er maar liefst twee nieuwe sporten voor het Westen zijn toegevoegd. Niet eerder reden we paard in een Mario sportgame. En dat gehobbel op zo’n knol is best leuk! Eigenlijk is dat een understatement, want de sport doet helemaal niet onder voor de overige sporten.

  Je zult merken dat je na de tutorial, die elke sport gelukkig heeft, al snel heel fanatiek je best zult doen om over hindernissen te springen, objecten te ontwijken en items op te pakken. Met maar één doel voor ogen: Als eerste die finish halen! En dat is nog best lastig.

  Niet alles even eenvoudig

  Ook het honkbal is niet eenvoudig en dus is het maar goed dat je alle kneepjes goed krijgt uitgelegd. Dat is nodig! Al ligt het wel aan je achtergrond. Ben jij een echte honkbalkenner en heb jij eerder de Gamecube versie gespeeld, dan zal het je een stuk makkelijk af gaan. Maar anders is dit wel de sport, naast het nieuwe paardrijden, waar jij de meeste uren in moet stoppen om het onder de knie te krijgen.

  Al hoeft dat niet per se. Als je alleen je wilt richten op het tennis, voetbal en golf, of slechts een paar daarvan, kan het natuurlijk ook. Je krijgt 5 games en aan jou de keuze om te bepalen welke sporten je kapot gaat spelen. Maar kapot spelen ga je, want het is enorm verslavend. En daarbij kent de game ook nog eens extra’s, voor nog meer plezier.

  Bij het paardrijden is bijvoorbeeld nog de optie van een stal toegevoegd, waardoor je tijdens de ritten door een paard nog kan verzorgen. Lief zijn voor je favoriete dier en deze bijvoorbeeld een aai over de bol geven, kan voordeel opleveren in de volgende wedstrijd. Verder zijn er nog 90 (!) Mario Sports Superstars amiibo kaarten waardoor spelers ook weer de vaardigheden van personages verder kunnen verbeteren. Die kaarten krijg je er overigens niet allemaal bij, maar moeten apart aangeschaft worden (in pakketjes van 5).

  Lijkt een heerlijke game te worden!

  Kortom, plezier. Dat is het kernwoord van Mario Sports Superstars. We hebben nog niet de volledige game onder de knoppen gehad. Maar na een lange speelsessie kan niets anders geconcludeerd worden dan dat dit een heerlijk 3DS-game wordt met tal van opties en eentje die je de rest van het jaar kan spelen. Alleen, lokale co-op, online co-op, reden genoeg om te pas en onpas even de 3DS tevoorschijn te toveren om met je favoriete sport aan de slag te gaan. Uiteraard wel geheel in Mario stijl.

  Mario Sports Superstars

  Verkijgbaar vanaf 10 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.