Mario & Luigi Paper Jam Bros. Preview - Een gouden combinatie

  Mario en Luigi werken wel vaker samen, maar in deze vijfde Mario & Luigi-game krijgen de broers hulp van een onverwacht persoon: een papieren versie van Mario! Of dat werkt, lees je in deze Mario & Luigi Paper Jam Bros. preview.

  Toen de opvolger van Mario & Luigi Dream Team Bros. werd aangekondigd, waren er vooral vragen. Want kun je de wereld van de Mario & Luigi RPG’s wel samenvoegen met het papieren universum van Paper Mario?

  We hadden deze week de kans om uitgebreid aan de slag te gaan met Paper Jam Bros. en kunnen die vraag daardoor met een volmondig ‘ja’ beantwoorden. In onze Mario & Luigi Paper Jam Bros. preview lees je waarom!

  Mario & Luigi Paper Jam Bros. Preview

  2D-figuur in een 3D-wereld

  Voor deze game wordt gebruikgemaakt van de 3D-wereld van de Mario & Luigi-spellen. Daarmee ligt de nadruk dus minder op de presentatie die we kennen uit de Paper Mario-games, al is dat niet rampzalig.

  Er komen namelijk genoeg papieren figuren in de 3D-omgeving voor, aangezien Luigi een magisch boek heeft laten vallen. Daardoor komen de 2D-personages uit het boek terecht in de wereld van Mario en zijn kornuiten.

  Het duurt niet lang voordat Bowser zijn papieren tegenhanger ontmoet. Na een kort gevecht tussen de twee (waar de papieren Bowser letterlijk wat gekreukeld uitkomt), besluiten beide Bowsers hun legers samen te voegen.

  Mario & Luigi Paper Jam Bros. Preview

  Papieren elementen

  Door deze dubbele dreiging loopt het Mushroom Kingdom meer gevaar dan ooit. Gelukkig is het flinterdunne evenbeeld van Mario ook uit het boek tevoorschijn gekomen, zodat Mario, Luigi en Paper Mario de Bowsers kunnen tegenhouden.

  De samenwerking tussen deze drie helden werkt verrassend goed. Ze kunnen allemaal springen en een hamer gebruiken, maar Paper Mario voegt een paar extra elementen aan de bekende Mario & Luigi-gameplay toe.

  Zo kan Paper Mario tijdens gevechten kopieën van zichzelf maken, om zo meerdere vijanden tegelijk aan te vallen of extra schade toe te brengen. Ook kan het personage, dankzij zijn 2D-vorm, door nauwe spleten wandelen.

  Mario & Luigi Paper Jam Bros. Preview

  Origami

  Tijdens een baasgevecht met Petey Piranha werd de samenwerking tussen Mario, Luigi en Paper Mario pas goed duidelijk. Het drietal kan namelijk gebruikmaken van een aantal speciale aanvallen, waarbij Paper Mario allerlei vormen aanneemt.

  Denk bijvoorbeeld aan een papieren werpster, die vervolgens door Mario en Luigi naar vijanden gegooid kan worden. Ook kan Paper Mario zich opvouwen tot een papieren vliegtuigje en zo het luchtruim kiezen.

  Hiermee konden Mario en Luigi tijdens het baasgevecht schade voorkomen: door op het juiste moment te springen en het papieren vliegtuigje vast te grijpen, waren de broers in staat de aanvallen van Petey te ontwijken.

  Mario & Luigi Paper Jam Bros. Preview

  Ondergesneeuwd

  De nadruk in Paper Jam Bros. ligt dus heel erg op de unieke vaardigheden van Mario’s papieren dubbelganger. Dat heeft wel een nadeel: Mario en Luigi zelf lijken geen onderscheidende trucjes te hebben.

  Paper Mario mag dan geknipt zijn voor de heldenrol, de game loopt hierdoor wel het risico dat Mario en Luigi een beetje ondergesneeuwd raken. We hopen dan ook dat Nintendo de broers nog wat speciale vaardigheden meegeeft.

  Mario & Luigi Paper Jam Bros. Preview

  Mario & Luigi Paper Jam Bros. preview - grappig en overtuigend

  Verder zijn we vooral optimistisch over de game: Paper Jam Bros. combineert de gameplay van Paper Mario en de Mario & Luigi RPG’s op overtuigende wijze en weet ook de zelfverwijzende humor van beide series te behouden.

  De turn-based gevechten spelen zoals vanouds heerlijk weg. Bovendien voegen de gameplayelementen van Paper Mario, hoe gek dat misschien ook klinkt, een extra dimensie toe aan de wereld van Mario en zijn vrienden. Daarmee lijkt Mario & Luigi Paper Jam Bros. een gouden combinatie van twee fantastische franchises te worden.

  Mario & Luigi: Paper Jam Bros.

  Verkijgbaar vanaf 4 december 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.