Mario en Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016 Preview

  Er komen dit jaar weer nieuwe Olympische Spelen en dat betekent ook weer een nieuwe Mario en Sonic op de Olympische Spelen game. We hebben de 3DS versie van het spel even kunnen testen. Wat we er tot nu toe van vinden, lees je in deze Mario en Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016 preview.

  Voor mensen die eerdere titels van deze Mario en Sonic game hebben gespeeld weten wel ongeveer wat de bedoeling is in deze nieuwe versie. De disciplines die je deze zomer in Brazillië tegenkomt zitten ook in deze game, althans, de meeste. Natuurlijk zijn deze disciplines overgoten met een heerlijk Mario en Sonic sausje.

  Heerlijk sausje

  Dat sausje krijg je al meteen voor je kiezen als je het spel opstart, alle bekende Mario en Sonic personages zitten in deze game. Ook de wat minder bekende personages zijn vertegenwoordigd. Zo kun je BMX racen met Dry Bones, ja inderdaad, een skelet van een Koopa op de fiets. Ben je al verkocht?

  Als dit niet het geval is, geen probleem. Er zijn meer disciplines zodat er altijd wel iets van je gading bij zit. In totaal zijn er veertien verschillende disciplines op de 3DS te spelen, waaronder golf en voetbal. Die twee sporten hebben ook al eens hun eigen game gehad. Daarnaast zijn alle andere disciplines, zoals badminton en trampolinespringen, ook speelbaar. Deze zijn niet zo uitgebreid als de veertien hoofdevenementen, maar deze zijn er in de vorm van spelletjes waarmee je je avatar kunt trainen in de verhaalmodus.

  Die veertien verschillende sporten worden ineens verdubbeld als je bedenkt dat er ook nog een 14 plus disciplines zijn. Deze plus evenementen zijn dezelfde sporten als de reguliere, maar dan nog met een speciaal element eraan toegevoegd. Wat dacht je van beachvolleybal gecombineerd met bingo? Of boogschieten terwijl je doelwitten worden verplaatst door Boos uit Mario?

  De besturing van deze verschillende disciplines kan op verschillende manieren. Voor speerwerpen gebruik je bijvoorbeeld je stylus, deze moet je dan snel heen en weer bewegen om je personage snelheid te laten maken, waarna je op het scherm tikt om de speer te gooien. Bij het zwemmen kun je in de microfoon van je 3DS blazen om het Mario of Sonic personage sneller vooruit te laten gaan. Voor andere disciplines moet je dan juist weer de knoppen gebruiken, het werkt allemaal erg soepel en je personage reageert snel op wat jij wilt.

  Mario en Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016 preview - beachvolleybal

  Niet te serieus

  Zoals je kunt lezen, het spel neemt zichzelf niet al te serieus en dat is eigenlijk maar goed ook. Het gaat in de game namelijk vooral om de funfactor, en die is zeker aanwezig. Sommige disciplines vereisen wat oefening, maar zijn waarschijnlijk erg leuk als je ze eenmaal meester bent.

  Die oefening hebben we nog niet helemaal gehad, dus om een serieus oordeel te vellen over alle disciplines, hebben we nog wat meer tijd nodig.

  Vooral het speerwerpen vergt enige precisie en timing, het gebeurde regelmatig dat we een lekkker tempo op hadden gebouwd, om vervolgens gediskwalificeerd te worden, omdat we de juiste lijn niet aanhielden. Na een tijdje begonnen we het in de vingers te krijgen en werd zelfs het wereldrecord aan barrels geslagen.

  Tot nu toe hebben we nog de meeste lol gehad met ritmische gymnastiek, klinkt misschien suf, maar wacht maar tot je het hebt geprobeerd. Op het ritme van bekende deuntjes moet je de knoppen van je 3DS indrukken, hoe beter je dit doet hoe meer punten je krijgt.

  Op een gegeven moment zit je zo erg in de zone dat je met de muziek meebeweegt. Als je even niet oplet, zit je middenin een drukke bus het deuntje uit Super Mario Bros. mee te neuriën.

  Mario en Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016 preview - Tafeltennis

  Mario en Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016 preview conclusie - een hoop lol

  Onder andere door die rytmische gymnastiek hebben we tot nu toe hoop lol gehad tijdens het spelen van deze nieuwe game ter ere van de Olympische Spelen in Rio. Elke keer weer proberen een nieuwe record neer te zetten is nog niet gaan vervelen. Of dat na verloop van tijd wel gaat gebeuren moet zich nog uitwijzen.

  Want het feit dat je steeds dezelfde disciplines aan het spelen bent, zou op den duur wel eens kunnen gaan vervelen. Al met al is het tot nu toe alleen nog maar leuk geweest. De game komt op 8 april naar je 3DS. De glimlach op ons gezicht is voorlopig in ieder geval niet weg te vegen.

  Mario & Sonic At The Rio 2016 Olympic Games

  Verkijgbaar vanaf 8 april 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.