Mad Max E3 Preview - Oh what a day, what a lovely day

  Op filmgames rust al jaren een vloek, maar als er dit jaar een film is die een toffe videogame op kan leveren, dan is het Mad Max wel. Voor de Mad Max E3 preview kropen we in een zelfgebouwde auto om het wasteland te verkennen, waar je van het ene ongeluk in het andere terecht komt.

  Hoewel Mad Max ongetwijfeld gebaseerd is op de moderne klassieker die nu net uit de bioscoop is, heeft ontwikkelaar de ruimte genomen om er een eigen verhaal mee te vertellen. Geen afgesloten missies waarin je stap voor stap de gebeurtenissen van de film volgt dus, maar een wereld waarin je volledig vrij bent om te gaan en staan waar je wilt.

  Mad Max E3 Preview

  Borderlands woestijn

  De post apocalyptische woestijn valt goed te vergelijken met die van de Borderlands games. Ook hier doorkruis je een schijnbaar oneindige woestijn, en lopen er figuren rond die beter nog een jaartje of tien in het gekkenhuis hadden kunnen blijven. De Buggy die je in Mad Max bestuurt is echter een stuk beter dan de wagens uit Borderlands, al was het maar om de War Boy die constant achterin zit.

  Deze kale knakker heeft ze niet allemaal op een rijtje, maar kan zijn taak als automonteur en persoonlijke chauffeur nog steeds prima vervullen. Zodra jij als Max achter het stuur kruipt, bemant dit ventje de laadbak, waar hij reparaties uitvoert of de turret beklimt, mocht deze aanwezig zijn. Als jij liever dit zware geschut bestuurt, klimt hij zonder gemor achter het stuur, zodat je altijd kunt blijven rijden.

  Dat is wel nodig ook, want in Mad Max ligt het gevaar altijd op de loer. Terwijl we aan het rondrijden waren werden we plots overvallen door een rondtrekkende groep rovers, en her en der zijn kampementen te vinden van stammen die je direct aanvallen als je in de buurt komt. Gelukkig maar dat Max niet alleen achter het stuur maar ook met zijn blote vuisten heel wat kunstjes in huis heeft.

  Mad Max E3 Preview

  Auto en de benenwagen

  Grofweg van de gameplay van Mad Max dan ook in tweeën te delen: enerzijds heb je de auto gameplay, terwijl je een groot deel van de game ook op beide benen doorbrengt. Zodra je op de vuist gaat kom je in een Batman- achtige setting terecht, waarbij je omringd wordt door bad guys, die je alleen het hoofd kunt bieden door op het juiste moment te counteren en in de tegenaanval te gaan.

  Dit alles wordt op spectaculaire in wijze in beeld gebracht, waarbij je constant het gevoel hebt deel uit te maken van de wereld die Mad Max dit jaar op het witte doek toverde. En dat is ook de belangrijkste reden om deze game te spelen. Jammer genoeg kregen we op de E3 alleen de kans om wat te free roamen, terwijl juist het verhaal zo interessant is.

  Mad Max is immers een singleplayer only game, dus zullen er genoeg interessante dingen genoeg te doen moeten zijn wil de game jou lang genoeg boeien. Wat autobesturing betreft zit het wel snor, net zoals de setting. De enige vraag is dus of er ook nog vermakelijke missies aan toegevoegd worden.

  Mad Max E3 Preview

  Mad max E3 preview: geef ons genoeg te doen

  In dat geval zouden we best wel eens met een Shadow of Mordor achtige prachtgame te maken kunnen hebben: een onverwacht succes, dat meer dan genoeg in huis heeft om je urenlang in de unieke setting te zuigen. Na het zien van de Mad Max film zouden we niets liever willen.

  Mad Max

  Verkijgbaar vanaf 3 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.