LEGO DC Super-Villains Preview - Heerlijk om slecht te zijn

  Is het een vogel, een vliegtuig of een van LEGO gemaakte, roodharige schurk die je met klauwen wil doorboren? Het zal die laatste wel zijn, want in LEGO DC Super-Villains kun je je eigen schurk maken om een verhaal mee te spelen. In onze LEGO DC Super-Villains preview lees je of dat genoeg verandering is voor een LEGO-game.

  Ontwikkelaar TT Games heeft al jarenlang een succesformule in handen met de LEGO-games. Een bekende naam uit de entertainmentwereld combineren met niet al te moeilijke, maar toch vermakelijke gameplay die bestaat uit LEGO omgevingen kapot meppen en puzzelen. Het gaf ons eerder al LEGO Harry Potter en recentelijk LEGO The Incredibles. Daarin speelden we het verhaal als de helden, maar in LEGO DC Super-Villains gaan we relschoppers worden met de schurken!

  LEGO DC Super-Villains preview - XGN

  Uitgebreide bouwplaats

  Voordat het zover is om ons slechtste beentje voor te zetten, is het nodig om je eigen schurk te maken. Dit doe je door middel van de vernieuwde maak je personage functie, want het maken van je eigen personage kon in eerdere LEGO-games natuurlijk ook al. Het verschil is dat het dit keer een stuk meer diepgang heeft, want je kunt nu alles tot in de puntjes uitwerken.

  Van de getekende baardharen op het LEGO-gezicht tot welke krachten je superschurk precies krijgt. Het is helemaal aan de speler om te bepalen wat je doet met het personage en gaat daarmee een stuk dieper dan eerdere LEGO-games. Daar kon je namelijk alleen kiezen uit een aantal outfits, het soort benen of hoofd, maar dit is toch andere koek.

  De bouw-je-personage-functie geeft direct weer hoeveel detail er wel niet te vinden is in LEGO DC Super-Villains, want ook daar is werk van gemaakt. Zo zijn op de achtergronden allerlei bekende personages te vinden uit het DC-universum in de vorm van schilderijen bijvoorbeeld. Zoiets laat de wereld toch net een stukje groter aanvoelen en dat terwijl er al een overvloed aan personages te vinden is.

  LEGO DC Super-Villains preview - XGN

  Vechten met verandering

  Elke schurk heeft een superheld nodig om hem of haar te stoppen en DC heeft genoeg van beide om de game mee te overspoelen. De schurken zullen jou bijstaan en door tussen de schurken te switchen kun je verschillende speelstijlen ontdekken. Onze eigen held had bijvoorbeeld door zijn supersnelle krachten en grote klauwen waarmee hij iedereen snel in mootjes kon hakken.

  Onze eigen held speelde heel anders dan iemand als Solomon Grundy, want dat is eerder een grote tank. Hij gooit één keer de beuk erin en weet alle vijanden de grond in te boren zonder een druppeltje zweet. Natuurlijk kun je ook met de meest bekende vijand van bijvoorbeeld Batman spelen, want er is niet zo leuk als lol trappen met de Joker. Hij voelt weer heel anders als Grundy wanneer je de LEGO-versie van Stryker Island aan het slopen bent bijvoorbeeld.

  Zijn arsenaal bestaat namelijk uit de typische trukendoos van een clown, maar dan met een dodelijk randje. Zo kun je met hem het beste vanaf een afstandje vijanden aanpakken, want hij kan bommen gooien bondgenoten op vijanden afsturen. Wanneer de kust vervolgens veilig is, kun je in alle rust de puzzel van dat gebied oplossen om verder te komen in het level.

  LEGO DC Super-Villains preview - XGN

  Hetzelfde liedje

  De puzzels zijn nog altijd kinderlijk eenvoudig om op te lossen, maar dat moet de pret niet drukken. Het blijft leuk om een bepaalde constructie te slopen, om te bouwen tot wat je nodig hebt en vervolgens te gebruiken. Het zorgt nog steeds voor leuke interactie, want je sluit zoals gewoonlijk af met een leuk quick time event om de puzzel af te ronden.

  Aan de typische gameplay van LEGO-games zelf is zoals je merkt niet veel veranderd. Het zijn de nieuwe bouw je personage mogelijkheden en de schurken die het verschil maken. Dat we met schurken spelen is maar goed ook, want nu hoef je je een stuk minder schuldig te voelen over het feit dat je alle munten wilt verzamelen om de gouden balk bovenin het scherm op te vullen om een ‘Ware Schurk’ te worden.

  LEGO DC Super-Villains preview - XGN

  Personages in overvloed

  Schurken maakt het toch niet uit dat de wereld kort en klein geslagen wordt en doen het met alle liefde. Het zijn dit soort subtiele veranderingen die de gameplay nog beter maken dan in andere games. Daarin spookte in het achterhoofd toch ergens dat je de helden anders laat gedragen dan dat ze zijn, waardoor het niet de helden zijn die je gewend bent. Dat is met de superschurken wel anders en met meer dan 150 schurken is er keuze genoeg.

  Met een rijke bron aan stripboeken, heeft TT Games genoeg schurken om de meest doorgewinterde DC fans zoet mee te houden. Toch blijft het daar niet bij, want in een missie waarmee je met Lex Luthor de slechterik uit gaat hangen, is zijn persoonlijke assistent Mercy ook één van de speelbare personages. Net als Harley Quinn is dit één van de personages die niet voor de stripboeken bedacht was, maar voor een serie. Het is goed om te zien dat TT Games dit soort personages niet vergeet en doet je dromen over welke obscure personages er allemaal nog meer te vinden zijn.

  LEGO DC Super-Villains preview - XGN

  LEGO DC Super-Villains preview - Slecht zijn voelt oh zo goed

  Lang hoef je in ieder geval niet meer te dromen, want LEGO DC Super-Villains ligt vanaf 17 oktober overal in de winkels. Door de nieuwe creëer je personage mogelijkheden en de verfrissende keuze om met de schurken te spelen, gaat de game wat anders bieden dan je typische LEGO-game. Met meer dan genoeg personages en de strakke gameplay die we van LEGO-games gewend zijn, is het zeker een titel om dit najaar in de gaten te houden.

  LEGO DC Super-Villains is vanaf 17 oktober 2018 overal verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

  LEGO DC Super-Villains

  Verkijgbaar vanaf 17 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.