LEGO Batman 3 Beyond Gotham Preview - Ouderwets co-op avontuur

  Na LEGO Batman en LEGO Batman 2 is er nu een nieuwe game in de franchise van TT Games. Logisch, want LEGO Batman is een van de meest geliefde LEGO-titels.

  In de wereld van actie-avonturengames staat LEGO al jaren in de top 5. De games, die als thema’s onder andere Indiana Jones, Star Wars, Harry Potter en Lord of the Rings hebben, weten vooral vele harten te stelen door de mogelijkheid co-op te gamen met je partner/vriend/vriendin/zusje/broertje op de bank.

  Die aantrekkingskracht gaat natuurlijk wel iets verder dan alleen het feit dat je het samen kunt spelen. De onmiskenbare LEGO-slapstick humor is iets wat zeker niet alle gamers weten te waarderen, maar het gros zal toch bij menig cutscene glimlachen. Helemaal als Superman en Batman tegelijk onscreen zijn, want dat is een feest der sarcasme.

  Ons is in ieder geval beloofd dat er tenminste één Batman-Superman cutscene in de nieuwe LEGO Batman 3: Beyond Gotham zit. De stemmen van de personages worden wederom ingesproken door Troy Baker en Travis Willingham, dus dat is in ieder geval vertrouwd voor de ervaren LEGO-gamer.

  LEGO Batman 3

  In een handomdraai cyborg-Batman

  Mocht je zo iemand zijn die al bekend is met de plastic, virtuele variant van de cape dragende kruisvaarder, dan is het wellicht interessant om te weten dat een van de grootste Batman-eigenschappen is veranderd. Je hoeft niet langer de cirkelvormige omkleedpods te bouwen die je eerder moest maken om van gewone Batman bijvoorbeeld cyborg-Batman te maken. Dat kun je nu gewoon met een druk op de knop doen.

  Dat wil niet zeggen dat je niet meer een enorm scala aan personages te kiezen hebt, ook deze game bevat er straks weer meer dan honderdvijftig. Batman is sowieso niet alleen in dit avontuur, want hij gaat met de Justice League op pad om Brianiac z’n slechte plannen te stoppen. Tijdens onze speelsessie werd er helaas niet veel van dat verhaal getoond, daar werd snel doorheen geskipt, maar aan de andere kant: wie speelt LEGO-games nou helemaal voor het verhaal?

  Toen wij met deze game bezig waren, voelde het spel meteen weer als vanouds. Niet zo vreemd natuurlijk, want TT laat maar weinig tijd voorbij gaan voor er weer een nieuwe game met de Scandinavische blokjes wordt geïntroduceerd. Wij werden neergezet in een ruimtegevecht waarin we met ons ruimteschip bepaalde blokken moesten wegschieten. Het voelde alsof de game in ieder geval al goed op weg was.

  Geen l-l-lags

  We zijn geen haperingen tegengekomen, maar neem het van iemand die een half uur voor niks in LEGO The Hobbit rondzocht naar een uitweg aan dat de uiteindelijk game ongetwijfeld wat lag zal hebben. Het is te hopen dat TT het ditmaal goed onder controle houdt, maar deze eerste speelsessie met Batman heeft in ieder geval nog niet het tegendeel laten zien.

  Lego Batman League

  Geheel zonder l-l-l-lags dus aan de slag met LEGO Batman. Tijdens onze speelsessie moesten we eerst de Batrocket bouwen en vervolgens in het rondschieten met de twee pookjes. Dat mag op LEGO-leken wellicht weinig indruk maken, maar het is wel degelijk verfrissend voor een LEGO-game. Het speelde in ieder geval lekker soepel om zowel je Batrocket rond te sturen en te je vijanden uit te schakelen met lasers.

  Wat ook zeker naar meer smaakte, zijn al die personages die in de game speelbaar zijn. Joker laat in deze game zien dat hij echt gekker dan knettergek is en stuurt onder andere van die opwindbare klappertandjes op je af om je uit te schakelen. En zo heeft hij wel meer van die kinderachtige truukjes in zijn draaiboek.

  Batman kan peper gebruiken

  Zijn we na deze demo compleet weggeblazen door deze derde Batman LEGO-game? Helaas niet. Er zijn niet heel veel nieuwe dingen getoond en na het enorme aantal LEGO Games van TT dat we tot nu toe hebben gespeeld, zijn we best toe aan wat échte vernieuwing.

  Aan de andere kant is er altijd weer die charmante humor, die gezellige co-op en zijn er talloze spullen en poppetjes om te verzamelen. Plus, we hebben nog wat maanden voor de game verschijnt, dus wie weet wat TT Games nog van plan is.

  LEGO Batman 3: Beyond Gotham verschijnt herfst 2014 op PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Nintendo 3DS, Wii U, Xbox One, Xbox 360, Microsoft Windows, Max OS X en iOS.

  LEGO Batman 3: Beyond Gotham

  Verkijgbaar vanaf 12 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.