Just Dance 2016 E3 Preview - je smartphone als ultieme dans-remote

  Een nieuw jaar, een nieuwe Just Dance 2016 E3 preview. Maar in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden gaat er dit keer meer veranderen dan je denkt. Zo introduceert Just dance dit jaar een eigen dienst om onbeperkt nummers te gebruiken, en is de game volledig te bedienen met je smartphone.

  Het overbodig maken van controllers om Just dance 2016 te spelen lijkt eerst een functie waar je weinig aan hebt. Iedereen met een next gen console heeft immers een controller, waar we al onze games mee besturen. Waarom zouden we dan voor Just Dance ineens onze smartphone erbij pakken om liedjes te selecteren en te beginnen met dansen?

  Just Dance 2016 E3 Preview

  In gesprek met de executive producer

  Jason Altman, executive producer van Just Dance 2016 legt het aan ons uit. Door de volledige game bestuurbaar te maken met een app voor iOS, Android en Windows Phone, wordt het namelijk makkelijker dan ooit om met zes man tegelijkertijd te spelen.

  "Met de app selecteer je snel nummers, zodat je na afloop van een danssessie niet steeds hoeft te stoppen om de controller te pakken en een nieuw nummer uit te kiezen", legt Altman uit. "Iedereen kan nummers aan de afspeellijst toevoegen, wat voor een gestroomlijnde ervaring zorgt."

  Dit betekent wel dat je jouw kostbare telefoon in je hand moet houden tijdens het spelen, maar ook daar heeft Just Dance aan gedacht. Zo lieten ze op de E3 een speciale smartphone case zien, die je met een polsbandje aan je arm bevestigd, zoals je dat ook doet met een Wii Remote. Misschien niet de meest elegante oplossing, maar je voorkomt er in ieder geval mee dat je smartphone je tv doorboort tijdens een iets te enthousiaste dansmove.

  Just Dance 2016 E3 Preview

  Just Dance Unlimited

  Naast de nieuwe manier om Just Dance te besturen, introduceert de game ook een eigen muziekdienst, genaamd Just Dance Unlimited. Over een prijs wordt nog niet gesproken, maar Altman benadrukt keer op keer dat ze de prijs "eerlijk en leuk voor iedereen" willen houden. Met een lidmaatschap op Unlimited krijg je onbeperkt toegang (zoals de naam al zegt) tot het aanbod van de dienst, dat zal bestaan uit de beste tracks uit de voorgaande Just Dance delen.

  "Je krijgt geen toegang tot alle Just Dance nummers die ooit in een game gezeten hebben, maar wel tot de grootste hits", aldus Altman. Kleine kans dus dat dat obscure dansnummer uit Just Dance 2014 er tussen zit waar jij zo dol op bent, maar als je ook goed los kan gaan op de bekendste en meest populaire nummers van de voorgaande games, dan lijkt de Unlimited dienst voor jou gemaakt te zijn.

  Wat de game zelf betreft verandert er niet veel, maar dat hadden we ook niet verwacht. Het is een dansgame, waarbij de meeste actie niet op het scherm maar in de huiskamer gebeurt. Wel spatten de neonkleuren weer van je scherm af, en zijn de menu's helder en intuïtief gehouden, ondanks de vele beschikbare opties.

  Just Dance 2016 E3 Preview

  Just dance 2016 E3 preview - vernieuwend, op gameplay na..

  Ondanks dat Just Dance 2016 het danswiel wat gameplay betreft niet opnieuw uit gaat vinden, zijn er wel gewaagde en ambitieuze stappen genomen om alles daar omheen te vernieuwen. Een muziekdienst lanceren in een markt waar we al voor zoveel dingen per maand kunnen betalen zal moeten blijken of het een succes wordt, al durven we nu al te stellen dat de smartphone-integratie ervoor gaat zorgen dat de game een stuk sneller op feestjes of andere momenten opgepakt gaat worden.

  De drempel om in te stappen ligt immers lager dan ooit, zeker als je als Unlimited lid uit een enorme catalogus aan tracks kunt kiezen. Zo zit er altijd wel een nummer tussen waar alle aanwezigen ritmisch op willen en kunnen bewegen.

  Just Dance 2016

  Verkijgbaar vanaf 22 october 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.