Just Cause 4 features - 4 nieuwe elementen [gezien op E3 2018]

  Rico Rodriguez is terug en hij heeft wat nieuwe speeltjes meegenomen naar het eiland Solis in Zuid-Amerika. Zelfs moeder natuur helpt deze keer een handje mee. Wij kregen de nieuwe Just Cause-game uitgebreid te zien tijdens E3. Dit zijn vier nieuwe Just Cause 4 features die wij zagen!

  Privéleger op een tropisch eiland

  Just Cause 4 speelt zich af op het fictionele eiland Solis, gelegen in Zuid-Amerika. Op het eerste gezicht lijkt dit een prachtig eiland met indrukwekkende watervallen en uitgestrekte valleien. Niets is minder waar. De eilandbewoners worden onder de duim gehouden door een privéleger genaamd de Black Hand, geleid door een vrouw genaamd Gabriella.

  Solis is een groot tropisch eiland, waar je zowel moderne gebouwen als oude ruïnes tegenkomt. Rico Rodriguez komt met zijn Chaos Army om dit tropische eiland te veranderen in een slagveld. Dit element zal je terugzien in de gameplay. Hoe verder je komt in het verhaal, hoe verder het leger van Rico zich oprukt en hem zelfs gaat bijstaan met bijvoorbeeld hulptroepen.

  Wat het verhaal verder in gaat houden, is nog niet helemaal duidelijk. Hier wilde Avalanche Studios weinig over kwijt, dus het is afwachten tot het moment dat ze er meer over willen vertellen. Deze opzet is niet de meest interessante van de Just Cause 4 features, dus we hopen dat hier nog dieper op in gegaan wordt.

  Puur natuur

  De ontwikkelaar presenteerde met trots hun nieuwe Apex Engine. Deze engine moet er voor zorgen dat het weer op een realistische manier aangestuurd wordt. Dit werd gedemonstreerd door kleine deeltjes die door de lucht vliegen; deze zien er mooi uit, maar geven tegelijkertijd ook aan in welke richting de wind staat.

  Daarnaast keren watervallen terug uit Just Cause 2. Net als de wind is het water ook in real-time, waardoor een object dat bij de waterval begint helemaal naar beneden kan stromen. Wat dacht je van een bom die je rustig naar een basis van de vijand laat dobberen?

  Al deze Just Cause 4 features worden mogelijk gemaakt door de nieuwe Apex Engine. Toch willen wij graag meer zien voor we echt kunnen zeggen dat deze engine magische dingen kan, want tot nu toe hebben we alleen nog een waterval en een tornado gezien. Hoe gek gaat het weer worden in Just Cause 4?

  De natuur is ook een vijand

  Rico heeft zijn handen dus vol aan het leger van de Black Hand, maar helaas voor hem is dat niet het enige dat hem in de weg gaat. De natuur zelf is nu ook een personage an sich, wat volgens de ontwikkelaars een stuk meer vrijheid en chaos moet gaan creëeren. In de demo die wij te zien kregen was er een gigantische tornado op weg naar een vliegveld van de Black Hand. Goed voor ons, want dit betekent dat alles daar aan flarden gescheurd wordt.

  Tornado’s in Just Cause 4 laten namelijk bijna niets heel. We konden zien dat het natuurgeweld ervoor zorgde dat auto’s, container en zelfs complete vliegtuigen door de tornado opgezogen werden. Als je niet oppast, word je er zelf ook door gegrepen. Wanneer je het slim speelt, kan je die tornado in jouw voordeel gebruiken en vijanden laten opslokken.

  Zo ook in het scenario dat wij te zien kregen. De tornado is op weg naar het vliegveld van de Black Hand, maar zij hebben op hun beurt een viertal soort luchtkanonnen om de wervelwind op afstand te houden. Jij moet de basis in en ervoor zorgen dat deze worden uitgeschakeld. Hoe je dat doet, dat hangt er vanaf..

  Complete chaos

  Overdreven stunts en explosies zijn natuurlijk niets nieuws voor de Just Cause games. In Just Cause 4 krijg je de middelen om missies op een zo gestoord mogelijke manier te benaderen. Deze vrijheid uit zich in hoe je de missies zelf benaderd, maar een belangrijkere manier waarop de ontwikkelaars dit aanmoedigen is de grote aanpasbaarheid van de gadgets.

  Je kan net als altijd twee objecten aan elkaar verbinden. Nieuw is dat je ze nu naar je eigen voorkeur kan aanpassen, bijvoorbeeld door een kleine explosie toe te voegen die afgaat wanneer je twee dingen verbindt. Daarnaast kan je met dit systeem ook een boost vastmaken aan objecten, waardoor ze bijvoorbeeld een bepaalde richting op vliegen. Tot slot kregen wij vandaag ook Airlifters te zien.

  Airlifters zijn ballonnetjes die je ook aan dingen vast kan maken. Je kan ze instellen dat ze bijvoorbeeld recht de lucht in gaan, of dat ze jou volgen. Dit alles zorgt ervoor dat je de omgeving kan gebruiken om de gekste situaties te creëren. Van een explosief krat maak je zo een dodelijke raket, of van een hijskraan een vernietigende sloopkogel.

  Just Cause 4 features beloven veel goeds

  Jammer genoeg konden we de game nog niet zelf proberen, dus een oordeel vellen over hoe al deze nieuwe features samenwerken kunnen we nog niet. Wel is duidelijk dat met deze nieuwe Just Cause 4 features er weer een compleet gestoorde open wereld gepresenteerd gaat worden. De game geeft je de ingrediënten en jij maakt er een explosieve maaltijd van!

  Just Cause 4 is vanaf 4 december beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Just Cause 4

  Verkijgbaar vanaf 4 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.