Hey Pikmin Preview - Opnieuw op pad met captain Olimar

  Kapitein Olimar is weer eens gecrasht op een onbekende planeet. Het is aan jou om zijn schip te repareren en hem weer veilig op weg naar huis te krijgen. Hoe je dat doet lees je in deze Hey Pikmin preview!

  Niet alleen is de klunzigste ruimtevaarder van het heelal weer eens gecrasht, in Hey Pikmin zit hij met nóg een probleem, zijn schip werkt namelijk op een nieuw soort grondstof. Kapitein Olimar vliegt het heelal door met een ruimteschip dat vliegt op Spranklium. Gelukkig voor hem en voor jou is de planeet waar de astronaut op is gecrasht bezaaid met het goedje dat jou en kapitein Olimar weer op weg naar huis zal krijgen.

  Laat de Pikmin maar schuiven

  Maar naast het Spranklium dat je overal op de planeet kunt vinden is er nog iets anders wat je overal op de planeet tegen zult komen. De koddige wezentjes, beter bekend als de Pikmin, zijn overal te vinden op de planeet en ze zijn meer dan bereid om de astronaut in nood te helpen. Gelukkig maar, want zonder de Pikmin zou Olimar een hopeloos geval zijn.

  Die Pikmin doen namelijk al het zware werk voor je, eigenlijk precies zoals je gewend bent. Zie je hogerop sprankliumzaden liggen dan werp je er een Pikmin naartoe die vervolgens het zaadje weer naar jou terugbrengt. Hetzelfde geldt voor de schatten die overal op de wereld verspreid liggen. Gooi er wat Pikmin naartoe en ze sjouwen de met Spranklium overladen schat zo naar je toe.

  Hey Pikmin Preview

  Weinig knoppen

  Dat gooien van de Pikmin gaat heel intuïtief. Voor de game gebruik je namelijk alleen je Stylus en de Circlepad op je 3DS. Meer heb je ook echt niet nodig. We hebben geprobeerd om andere knoppen in te drukken en de enige die het verder nog doet is de startknop om naar het pauzemenu te gaan.

  Overigens is het aantal besturingsmogelijkheden totaal geen probleem. Zoals gezegd hoeft Kapitein Olimar zelf namelijk niet zoveel te doen en hoef je hem en de Pikmin alleen maar door de levels heen te loodsen. Je komt gaandeweg wel wat vijanden en Spranklium tegen om respectievelijk te verslaan en te verzamelen, maar van A naar B komen is uiteindelijk toch het hoofddoel.

  Het verzamelen van de Sprankliumzaden en de schatten doe je dus met behulp van je Pikmin. Die schatten klinken misschien als schitterende voorwerpen, maar voor ons zijn het meestal alledaagse voorwerpen waarvan Olimar geen idee heeft wat het zijn. Zo noemt hij een bout een half gewicht en een moer een ijzeren donut. Er zit zoals je kunt lezen gelukkig genoeg humor in de nieuwste telg van de Pikmin serie.

  Hey Pikmin Preview

  Een nieuwe kijk op de wereld

  Er is wel een nieuwtje aan die nieuwste telg. De game is namelijk een side-scrolling avontuur in tegenstelling tot voorgaande delen. Waar je in eerste instantie zou denken dat dit je vrijheid zou beperken is niets minder waar. Je kunt nog steeds alle kanten op die je maar op zou willen en zo elk hoekje en gaatje van een level verkennen.

  Dat verkennen zal ook hoognodig zijn. Ten eerste is dit belangrijk om alle spranklium te verzamelen. Maar de tweede reden om dat te doen is om alle Pikmin in een level te vinden. Je hebt die Pikmin namelijk niet alleen nodig om je veilig door en level te loodsen en jij hen, er zit nog een extraatje aan verbonden wanneer je met alle Pikmin over de eindstreep weet te komen.

  Heel toevallig bevindt zich in jouw basiskamp namelijk een bron van Spranklium die je de geredde Pikmin kunt laten doorzoeken. Hoe meer Pikmin je redt en terugbrengt naar de basis, hoe sneller die zoektocht naar het Spranklium zal gaan. Daarnaast zijn de Pikmin natuurlijk ook veel te schattig om door de verschillende vijanden opgegeten te worden.

  Hey Pikmin Preview

  Hey Pikmin Preview - Zoals een Pikmin game hoort te zijn

  Tot dusver lijkt Hey Pikmin een game volgens het boekje te zijn. De gameplay steekt tof in elkaar, de Pikmin zijn schattig als altijd en de besturing werkt als een zonnetje. Het lijkt er dan ook op dat Hey Pikmin een van de betere titels zal gaan worden voor de 3DS deze zomer.

  Of de game uiteindelijk alle beloftes die het nu heeft gemaakt in gaat lossen is nog heel eventjes afwachten. De release van de game staat deze maand al op de planning; op 28 juli komt de game ook voor jouw 3DS uit. Voor de volledige review check je daarvóór natuurlijk XGN.nl!

  Hey! Pikmin

  Verkijgbaar vanaf 28 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.