Splatoon 2 singleplayer Details - Wat kun je verwachten?

Article
dinsdag, 11 juli 2017 om 17:00
xgn google image
Waar het origineel het alleen met een multiplayer moest doen, kun je in Splatoon 2 ook aan de slag met een heuse singleplayer. Maar wat mag je er nou exact van verwachten? Deze Splatoon 2 singleplayer details special geeft jou antwoord op die prangende vraag.

Verschillende werelden met elk een eindbaas

Nintendo heeft met de ontwikkeling van het vervolg op Splatoon goed geluisterd en het vervolg voor de Nintendo Switch verwelkomt dan ook een singleplayer modus waarin je langs verschillende werelden gaat om zogenoemde voltvissen bij elkaar te sprokkelen. Deze zijn namelijk gestolen door de Octarianen en hierdoor is de stad zonder stroom komen te zitten.
Marie, deel van de Squid Sisters uit het origineel, vraagt jouw hulp om de slechte octopussen een lesje te leren en alle vissen weer bij elkaar te krijgen. Dit doe je door verscheidene levels te voltooien binnen een wereld, om het vervolgens op te nemen tegen een eindbaas.
In de game zitten vijf werelden verwerkt, waarbij elke wereld ongeveer zes normale levels telt en daarnaast een eindbaas. Tussen die eindbazen zit onder andere een samurai op een eenwieler en een levende oven die broden jouw kant op schiet. Aan creativiteit dus geen gebrek!
114853

Elk level vereist een andere aanpak

Elke wereld heeft zijn eigen aankleding, maar ook per level verschillen de objectives. Daarbij speelt het wapen dat je toegewezen krijgt dikwijls een grote rol in. Er zitten in totaal een zestal verschillende wapens in de singleplayer van Splatoon 2 die je gaandeweg het spel vrijspeelt. Deze varieren van verfrollers waarmee je grote klodders kunt afschieten, tot een sluipschuttersgeweer waarmee je Octarianen van een afstandje kunt belagen.
Met zulke verschillende hulpmiddelen zijn de indelingen ook anders per level. Het ene moment ontwijk je vijandelijk vuur terwijl je van platform naar platform manouvreert en het volgende moment spring je rond op luchtkussens en moet je vluchten voor schoonmaakrobots. De eerste Splatoon 2 singeplayer details maken in ieder geval duidelijk dat je genoeg frisse elementen voorgeschoteld gaat krijgen.
114854

Upgrade jouw schietijzers naar eigen wens

Naast dat je deze wapens in verschillende omgevingen en uitdagingen moet gebruiken, kun je ze ook upgraden om jouw schietijzers nog sterker of efficiënter te maken. In elk level zit sardinium verstopt; oranje visseneitjes die je kunt verzamelen door er tegenaan te lopen of te schieten. De makkelijkst vindbare sardinium zie je gewoon rondzweven, maar het kan zeker geen kwaad om even om je heen te speuren.
Zo zitten er dikwijls extra eitjes in kratten verstopt. Of bijvoorbeeld achter richeltjes die je in eerste instantie zo over het hoofd ziet. Het geeft de verzamelaars en verkenners een leuke bonus die ook echt impact heeft op hoe jouw karakter presteert in de game.
Op speciaal aangewezen punten in de wereld kun je jouw sardinium uitgeven aan de eerdergenoemde upgrades, maar je kunt tevens nieuwe voorwerpen vrijspelen. Zo laten de Splatoon 2 singleplayer details zien dat er ook verschillende soorten bommen zijn die je eerst dient aan te schaffen alvorens je ze mee kunt nemen in de strijd.
splatoon 2 singleplayer details

Splatoon 2 release is nabij

Naast het bekende online geweld kent Splatoon 2 dus ook een toffe singleplayer die de nodige uitdaging en variatie biedt. Er is dus voor ieder wat wils als de game op 21 juli exclusief naar de Nintendo Switch komt. Wil je meer over de gameplay van Splatoon 2 te weten komen, check dan vooral de andere coverage van de shooter!

Populair Nieuws