F1 2017 Preview - Veelbelovend racespektakel

  De Formule 1 wordt in Nederland door het succes van Max Verstappen steeds populairder. Vanaf 25 augustus kan iedereen in F1 2017 weer zelf in de schoenen van een Formule 1 coureur stappen. Wij konden alvast met de game aan de slag. In deze F1 2017 preview lees je onze eerste indruk.

  Elk jaar verschijnt een nieuwe officiële Formule 1 game. Ontwikkelaar Codemasters is al bijna 10 jaar verantwoordelijk voor deze serie. Codemasters leverde met F1 2016 misschien wel de beste Formule 1 game af. Het is daarom ook niet gek als de ontwikkelaar hierop wil voortbouwen.

  De Formule 1 zelf heeft in de tussentijd niet stilgezeten. Zo zijn er dit seizoen enkele wijzigingen in het reglement doorgevoerd, waardoor de banden van de wagens onder andere breder zijn en sneller door de bochten kunnen dan vorig jaar. Hierdoor gaan de auto's soms wel drie tot vijf seconden sneller per rondje.

  F1 2017 preview

  Harder werken

  In de game zijn deze wijzigingen duidelijk te merken. Er is veel meer grip aanwezig en de auto's zijn zwaarder om te sturen. Zeker wanneer je plaatsneemt in een Playseat, merk je dat de wagens meer kracht van je eisen dan vorig jaar. Het wordt dus harder werken, maar het plezier wordt er niet minder om.

  Wat ook gelijk opvalt is dat de graphics weer een stuk verbeterd zijn. Dit geldt voor zowel op, als buiten de baan. Waar Monaco voorgaande jaren erg leeg aanvoelde langs de kant, zijn er nu meer gebouwen en mensen te bewonderen. Hierdoor heb je nog meer dan ooit het gevoel dat je ook daadwerkelijk in een stad aan het racen bent.

  Uitgebreider dan ooit

  Tijdens onze speelsessie konden we aan de slag met het begin van de cariéremodus van F1 2017. Net als in de vorige editie kun je in deze modus je eigen coureur ( zowel mannelijk als vrouwelijk) aanmaken en proberen het kampioenschap binnen te slepen. Je kunt weer zelf kiezen of je bij Sauber begint en je langzaam omhoog probeert te werken, of ga jij gelijk voor de titel strijden door bij Mercedes te tekenen?

  In F1 2017 introduceert Codemasters een heus RPG systeem. Hiermee kun je zelf kiezen wat je wil upgraden aan je wagen binnen vier skill-trees. Ben je bijvoorbeeld niet tevreden over de betrouwbaarheid van de Renault motor, dan is dit te verbeteren. Als het de beloftes van de ontwikkelaar waarmaakt, is het een stap vooruit ten opzichte van het systeem in F1 2016.

  F1 2017 preview

  Veel content met klassieke wagens

  Niet alleen de carièremodus lijkt uitgebreider te zijn. Ook qua content heeft F1 2017 meer te bieden dan zijn voorganger. Dit begint bij de toevoeging van klassieke wagens aan het spel.

  De klassieke wagens komen in verschillende vormen in het spel terug. Zo is het mogelijk om een race met klassieke wagens aan te maken. Ook in de carrièremodus komen deze terug door speciale evenementen, waarin de game je een missie geeft, die je moet zien te volbrengen. Wie liever een volledig seizoen rijdt met de klassieke wagens kan daarvoor terecht bij de verschillende championships die het spel kent.

  De wagens verschillen onderling nogal van elkaar. Wij merkten dat de Williams FW 18, waarin we een rondje reden over het stratencircuit van Monaco, bijvoorbeeld lastiger onder controle te houden was dan de Renault R26 die we eerder bestuurden. Zeker toen de weergoden een regenbui over het circuit besloten te sturen, was het haast een kunst de wagen niet in de muur te parkeren.

  F1 2017 preview

  F1 2017 preview - op de goede weg

  F1 2017 lijkt veel meer een totaalpakket te worden dan voorganger F1 2016. Bepaalde features uit F1 2016 zijn verder uitgebreid, wat het realisme in de game verhoogt. De wagens besturen nog realistischer en de klassieke wagens lijken een grote rol in de game te krijgen. Codemasters heeft nog een kleine maand om het geheel glad te strijken, maar vooralsnog is de ontwikkelaar op de goede weg om er een waar racespectakel van te maken.

  F1 2017 komt op 25 augustus uit voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  F1 2017

  Verkijgbaar vanaf 25 august 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.