F1 2014 Preview - Racen met prachtige bolides

  Codemasters en de F1 serie zijn als 2 handen op één buik. De moeder der racegame-developers maakt een game over misschien wel de beroemdste sport van de wereld en wij van XGN kregen de mogelijkheid om de early bèta versie van de game te spelen. Wat wij ervan vonden, vind je in deze preview!

  Zoals in elke F1-game krijg je de mogelijkheid om te racen met prachtige bolides van onder andere Mercedes, McLaren, Red Bull Racing en Ferrari. Niets nieuws aan de horizon, zou je denken. Niets is minder waar, zo zou blijken in de early-bèta die wij gespeeld hebben.

  Circuits

  In de voorgaande F1-games had je de mogelijkheid om op alle circuits te rijden die er maar bestonden in de Formule 1. Echter, in de voorganger van F1 2014 had Codemasters een circuit niet meer beschikbaar gesteld, het beroemde Hockenheimring nota bene, en daar werd met argusogen naar gekeken door de community.

  Gelukkig heeft Codemasters Hockenheimring weer beschikbaar gesteld in F1 2014. Ook nieuw zijn het Sochi-circuit in Rusland, het Spielberg-circuit in Oostenrijk en de Grand-Prix in Bahrein. Bij die Grand-Prix in Bahrein kun je voor het eerst in de gesciedenis van een F1-game in de nacht spelen. En we kunnen je vertellen: dat is heel erg vet om te doen.

  Turbomode engaged!

  Verder zijn er in F1 2014 verschillende bestaande dingen veranderd en verbeterd. Zo is het bekende DRS-systeem vervangen door het ERS-systeem. Qua inhoud betekent dit dat je de ERS overal kunt gebruiken op een circuit, in plaats van het te gebruiken in vooraf bepaalde zones op het circuit. Tevens heeft het een andere naam gekregen.

  Ook is het turbo-systeem geheel op de schop genomen. In de voorgaande F1-games was het zo dat je turbo werd herladen zodra je de finishlijn passeerde, maar in F1 2014 zal de turbo meteen herladen nadat je 'm gebruikt hebt. Dit, in combinatie met het verbeterde ERS systeem, zal ervoor zorgen dat je nu nóg harder zal kunnen racen en dat de races daarom dynamischer en sneller worden.

  A.I. wederom subliem

  In de hele wereld van het sportgamen zijn er eigenlijk maar twee series waarin de A.I. écht medogenloos sterk is; De NBA2K serie van 2K en de F1 serie van Codemasters. De A.I.is keer op keer weer retegoed, en ook in dit deel laat de A.I. weer van zich spreken. Clean worden ingehaald van links én rechts, in de allerlaastste meters voor de finish voorbij worden gereden door je tegenstander en vakkundig op een gap worden gereden: het gebeurt allemaal. Verder zijn de difficulty settings opnieuw geïntegreerd en is er een nieuwe toegevoegd, Very Easy difficulty setting.

  F1_2014_5

  Valt grafisch wat tegen

  In deze demo, die we op de PC hebben gespeeld, viel ons één ding op: de matige graphics. In F1 2014 zou je mooi vormgegeven bolides, een uitzinnig publiek en een likkebaardend mooi circuit verwachten, maar niets van dat al. In de versie die wij hebben gespeeld viel ons oog op de buggy graphics, de -af en toe- lelijke auto's en het pixelige publiek. Dat kan natuurlijk zo zijn omdat dit een bèta van de game is, maar het blijft gek om een game te zien van een ontwikkelaar zoals Codemasters die bij vlagen lelijk is.

  F1_2014_3

  Dé beste?

  Na de bèta die wij gespeeld hebbben, kunnen wij concluderen dat F1 2014 een solide game gaat worden met nog een paar verbeterpuntjes. De ijzersterke A.I., de nieuwe circuits en het nieuwe ERS-systeem zijn allemaal erg leuk, maar in grafisch opzicht is er nog wat werk aan de winkel voor Codemasters.

  F1 2014 komt op 17 oktober uit voor de PC, de Xbxo 360 en de PS3.

  F1 2014

  Verkijgbaar vanaf 17 october 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.