Dragon Ball Xenoverse 2 Preview - Terug naar het multiversum!

  Op 28 oktober mogen we alweer aan de slag met het vervolg op Dragon Ball Xenoverse, dat uitkomt op PS4, Xbox One en PC. Wij kregen alvast de kans om de game uit te proberen. Lees er alles over in onze Dragon Ball Xenoverse 2 preview!

  Dragon Ball Xenoverse vertelde in tegenstelling tot eerdere Dragon Ball-games een nieuw verhaal. In dit verhaal konden spelers hun eigen held creëren. De bad-guys Towa en Mira wilden de in Dragon Ball Xenoverse de tijdlijn manipuleren om deze in de war te schoppen. Het was aan de speler om hier in samenwerking met Trunks een stokje voor te steken.

  Dragon Ball Xenoverse 2 preview

  Afwijkingen in de tijdlijn

  Dragon Ball Xenoverse 2 speelt zich twee jaar na de gebeurtenissen van Dragon Ball Xenoverse af. Ondanks het harde werk van de held uit het eerste deel blijkt dat de veranderingen aan de tijdlijn nog steeds niet gestopt zijn. Er zal daarom een nieuwe held opstaan om ervoor te zorgen dat de tijdlijn weer gerepareerd kan worden.

  Dit betekent dat je een geheel nieuw personage aan kunt maken in Dragon Ball Xenoverse 2. Net als in het eerste deel kun je hier kiezen uit vijf rassen, namelijk de mensen, Saiyans, Majins, Namekians en Frieza's ras. Afhankelijk van het ras dat je voor je personage uitkiest, zullen er nu ook ras-specifieke missies in het verhaal plaatsvinden.

  Dragon Ball Xenoverse 2 preview

  Online samenwerken!

  De ras-specifieke missies zijn echter niet de enige nieuwe toevoeging aan Dragon Ball Xenoverse 2. Zo zullen er ook zogeheten expert missions bij komen. In deze expert missions staat online co-op centraal. Je zult dus goed moeten samenwerken om deze uitdagende missies te behalen.

  In één van de expert missions zul je het bijvoorbeeld met z'n allen op moeten nemen tegen Great Ape Nappa. Dit personage kan zogeheten brainwash attacks uitvoeren. Wanneer je het slachtoffer bent van een dergelijke aanval, zul je het in je geest tegen jezelf op moeten nemen. Terwijl je dit doet, zal het gevecht in de gewone wereld gewoon doorgaan.

  Ondertussen zal je personage wel nog gewoon aanwezig zijn op het slagveld. Aangezien je personage gehersenspoeld is, zal deze je medespelers blijven aanvallen tot je de strijd tegen jezelf hebt gewonnen. De expert missions lijken dus een interessante aanvulling op de online gameplay te worden.

  Dragon Ball Xenoverse 2 preview

  Meer content!

  Maar niet alleen de online gameplay wordt uitgebreid, want er valt in Dragon Ball Xenoverse 2 nog veel meer nieuwe content te halen. Zo speelt het verhaal zich af in een nieuwe stad die Conton City heet. Conton City is enorm uitgestrekt en zelfs zeven keer groter dan Toki Toki City uit het eerste deel.

  Ook zullen een hoop nieuwe vechters zich in de strijd mengen. Zo zullen Majin Vegeta en Future Gohan hun opwachting maken, maar ook minder bekende personages uit de Dragon Ball-films zullen deelnemen aan het gevecht! Zo zal bijvoorbeeld de Namekian Lord Slug ook weer deel van het roster zijn.

  Dragon Ball Xenoverse 2 preview

  Nieuw gevechtssysteem

  Dragon Ball Xenoverse 2 biedt een hoop nieuwe content, maar ook het gevechtssysteem krijgt een update. Er was bij het eerste deel namelijk een hoop kritiek op het uitvoeren van combo's, omdat tegenstanders deze te makkelijk konden ontwijken door te teleporteren. Gelukkig heeft Bandai Namco deze kritiek in acht genomen!

  De oplossing tegen het makkelijke ontwijking komt in de vorm van de zogeheten stamina break. Dit is een nieuw systeem dat spelers de mogelijkheid biedt om de stamina van de tegenstander over te nemen. Als je vervolgens een combo uitvoert, zal het niet meer zo eenvoudig zijn om deze te ontwijken. Dit biedt tevens meer diepte aan het gevechtssysteem.

  Verder voelt het gevechtssysteem nog steeds enorm flitsend aan, waardoor we ons al snel weer in de inmiddels nostalgische wereld van Dragon Ball wanen. De meedogenloze combo's, kamehameha's en final flashes vliegen ons al gauw weer om de oren!

  Dragon Ball Xenoverse 2 preview

  Dragon Ball Xenoverse 2 Preview - Veelbelovend vervolg

  Dragon Ball Xenoverse 2 lijkt weer een fantastische Dragon Ball-game te worden. Een kleine aanpassing in het gevechtssysteem in de vorm van de stamina break zorgt voor een gebalanceerder product dat het uitvoeren van combo's een stuk draaglijker zal maken. Bandai Namco bewijst hiermee dan ook goed te luisteren naar de kritiek van hun spelers.

  Ook de nieuwe missietypes zoals de ras-specifiek missies en de expert quests getuigen van een hoop creativiteit. Vooral de laatstgenoemde co-op missies zien er qua gameplay erg bijzonder uit. Wat is er nou leuker dan het samen met je vrienden op te nemen tegen Great Apes? Wij zijn er in ieder geval klaar voor!

  Dragon Ball Xenoverse 2

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.