Dragon Ball Xenoverse 2 Bèta Preview - Een dikke vette upgrade

  Bandai Namco heeft met Dragon Ball Xenoverse een nieuwe draai aan de franchise gegeven. Eentje waar fans erg blij mee waren. Het tweede deel kon dan ook niet uitblijven en staat voor 28 oktober gepland. Maar eerst mochten we aan de slag met een bèta van de game. Lees er alles over in deze Dragon Ball Xenoverse 2 Bèta Preview!

  Afgelopen weekend kreeg ondergetekende een uitnodiging om Time Patroller te worden van niemand minder dan Trunks. In een korte video vertelde hij, samen met de Supreme Kai, wat het inhoudt om Time Patroller te zijn. Reizen door de tijd om veranderingen in de Dragon Ball tijdlijnen te herstellen en degene die voor de veranderingen gezorgd heeft inrekenen.

  Dragon Ball Xenoverse 2 Bèta Preview

  Assistentie voor de tijdpolitie

  Een soort tijdpolitie dus. Trunks en de Supreme Kai hebben momenteel hun handen vol, want er zit iemand goed te zieken in de tijdlijn. Dus werden we opgeroepen om de Time Patrollers te ondersteunen.

  Zoals ook in het vorige deel mag je eerst een karakter maken, waarmee je in de game het onrecht gaat bestrijden. Hierin was gelijk al te zien dat Bandai Namco de kritieken van de fans op het eerste deel meegenomen heeft. Het scala aan kapsels, kledingstijlen en andere mogelijkheden om je karakter aan te passen is net wat uitgebreider dan in de eerste Xenoverse.

  Daarbij is je karakter op een aantal punten, zoals de kleur van je outift, later weer aanpasbaar. En in de nieuwe hub heb je zoals in het vorige deel ook weer de nodige winkeltjes waar je allerlei leuks kunt kopen. In de bèta die wij speelden waren nog niet alle opties beschikbaar, maar datgeen wat wij gezien hebben belooft veel goeds.

  Dragon Ball Xenoverse 2 Bèta Preview

  Welkom in Conton City

  De hub, Conton City, waar je als speler vertoeft gebruik je niet alleen als winkelcentrum, maar je ontmoet hier bekende karakters zoals Krillin en Picolo, waarmee je vervolgens weer kunt trainen. In Xenoverse was het slechts mogelijk om onder één meester te trainen, maar in deel 2 kun je er meerdere tegelijk op nahouden.

  Dit geeft je de mogelijkheid om sneller een gevarieerd scala aan aanvallen te verzamelen. En dat zal veel fans tevreden stelen. Helaas zaten wij in onze proeftijd (deze optie was niet in de bèta beschikbaar) en mochten we nog niet aan de bak met de meesters.

  Daarbij is de stad je uitvalsbasis voor Online en Offline Parallel Quests, de verhaallijn, de uitgebreidere multiplayer versus modi en het World Tournament, wat we uit deel 1 kennen. En natuurlijk is er genoeg ruimte om van alles te ontdekken in de stad.

  Wat namelijk direct opviel toen we in de hub aankwamen is dat deze vele malen groter is dan de voorgaande hub, Toki Tori City. En dat is op zich niet heel gek. Bandai Namco had namelijk ruimte nodig. Conton City is om precies te zijn zeven keer groter dan de voorgaande stad en gaat straks ruimte bieden aan maximaal 300 spelers tegelijkertijd.

  Dragon Ball Xenoverse 2 Bèta Preview

  Dikke upgrade

  Om het verplaatsen geen kwelling te maken in de enorme stad, kun je vanaf moment 1 een voertuigje besturen. Erg tof! En de stad is meteen ook veel levendiger gemaakt. Waar in Xenoverse 1 nog wel lege stukken waren of gedeeltes die een beetje doods aandeden bruist Conton City van het leven. Overal lopen karakters, waarvan een deel ook weer missies voor je heeft.

  Maar dat is natuurlijk niet het enige wat Bandai Namco heeft verbeterd. Ook de gameplay is verbeterd. De game draait op 60 frames per seconde, ook tijdens de gevechten en alles heeft net even een grafische upgrade gekregen.

  Daarbij kun je straks met meerdere spelers in een team spelen en online missies voltooien. Maximaal zes spelers kunnen gelijktijdig het strijdveld betreden met hun eigen karakter. Maar zoals het een goede Dragon Ball game betaamt kun je het ook tegen elkaar opnemen. Ook op dat gebied heeft de game ook even een upgrade gekregen ten opzichte van zijn voorganger.

  Een upgrade in de vorm van een heel aantal nieuwe karakters dan wel. Welke dat precies zullen zijn is nog onbekend, maar wij kunnen je alvast dat Majin Vegeta, de nóg hufterige variant van Vegeta, er een van is.

  Dragon Ball Xenoverse 2 Bèta Preview

  Vertrouwde gameplay

  Voor fans is Xenoverse 2 een feest. Zij zien een hele dikke uitbreiding die voortborduurt op het succes met dezelfde besturing en vertrouwde gameplay elementen. Zo is de besturing van de game exact hetzelfde gebleven als in het vorige deel.

  Maar ook hier is ruimte voor toffe nieuwe elementen en aanpassingen. Zo kent de game nu een stamina balk, waardoor spelers niet meer hele dagen achtereen kunnen blokken. De balk, die zich tijdens het vechten langzaam vult, wordt ook gebruikt om uit combo’s te komen én om combo’s te verlengen door via een teleport op te tegenstanders af te razen.

  Vooral deze toevoeging maakt de gameplay voor het gevoel eerlijker en in ieder geval een stuk beter in balans. Maar er is natuurlijk meer in als de volledige game straks uit komt. Zo zal het voorkomen dat je ineens tijdens een gevecht een andere dimensie ingeslingerd wordt, of opgesloten wordt in een kristal om een zwaar gevecht voor je kiezen gegooid te krijgen. Dit hebben we helaas nog niet mogen ervaren, maar juist dat prikkelt enorm om met de game te starten straks!

  Dragon Ball Xenoverse 2 Bèta Preview

  Majin versie van Xenoverse!

  Waar we met Dragon Ball Xenoverse al behoorlijk wat uren vermaakt werden, komt Bandai Namco nu met de Majin versie van de game. Wat wij al mochten ervaren in onze proeftijd als Time Patroller is een gebalanceerdere gameplay, een grafische update en een aantal toffe nieuwe elementen!

  En dat belooft veel goeds. Ook kietelde de bèta van de game ons met een aantal features die nog niet beschikbaar waren, maar de volledige game zeker zullen sieren. Vooral de verrassingseffecten tijdens de gevechten en het gebruik van meerdere meesters maakt ons erg benieuwd naar de game!

  Dragon Ball Xenoverse 2 Bèta Preview

  Dragon Ball Xenoverse 2 Bèta Preview - Belooft veel goed

  Bandai Namco belooft veel goeds met Dragon Ball Xenoverse 2. De bèta lichtte een tipje van de sluier op, waarbij nog niet alle elementen beschikbaar waren. Wat we wel al konden zien is dat de hub een stuk groter is en dat de game grafisch een stuk verbeterd is dan zijn voorganger.

  Daarbij konden we natuurlijk ook al wat missies spelen en zelfs een robbertje online vechten. En daar zagen we al ten dele wat de game ons voor tofs gaat bieden wat betreft de gameplay. Dragon Ball Xenoverse 2 komt eraan en wij hebben nu al een donkerbruin vermoeden dat de game ons wel eens omver zou kunnen blazen!

  Dragon Ball Xenoverse 2

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.