Destiny The Taken King Preview - Hét moment om Destiny weer te spelen komt eraan!

  Bungie maakt het gamers soms knap lastig om van Destiny te houden. Meerdere malen gonsde het online met negatieve verhalen, maar ondertussen gebeurt er iets geks: de meeste mensen blijven Destiny gewoon spelen. Met The Taken King hoopt Bungie iedereen weer terug te halen naar zijn universum, en gebaseerd op onze Destiny The Taken King preview, zou dat best eens kunnen lukken.

  Het grootste probleem waar Destiny op het moment mee kampt is het gebrek aan nieuwe content. De twee kleine uitbreidingen (House of Wolves en The Dark Below) waren vermakelijke tussendoortjes, maar in een game waarin je dezelfde missie keer op keer speelt, is de speler op zoek naar iets meer.

  Destiny E3 Preview

  Eindelijk een nieuwe locatie

  Die dag breekt aan op het moment dat The Taken King wordt gelanceerd. Niet alleen bevat deze grote uitbreiding (ein-de-lijk) een nieuw gebied dat er totaal anders uitziet, het lijkt zich meer dan ooit te focussen op het vertellen van een verhaal, iets waar Bungie heel goed in was bij de Halo games, maar op dat vlak bij Destiny regelmatig een steekje liet vallen.

  Het zit zo: nadat jouw Guardian (en miljoenen andere spelers) Crota een kopje kleiner gemaakt hebben in The Dark Below, is diens vader Oryx is niet bepaald gelukkig. Het is tijd voor wraak, en daarvoor zet hij alles op alles om jou te grazen te nemen.

  In deze strooptocht voor wraak maakt het hem niets uit of er andere slachtoffers vallen, dus is het tijd voor jouw Guardian om de strijd met dit gigantische wezen aan te gaan. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, en op je weg naar Oryx toe zul je de nodige missies, Strikes en een Raid doorlopen, op weg naar het onvermijdelijke eindgevecht.

  Destiny E3 Preview

  In gesprek met Mark Noteworthy

  Na een korte demo waarin we het nieuwe gebied te zien kregen, schoven we aan bij Mark Noteworthy, de uitvoerende producent van Destiny The Taken King. Hij vertelde dat The Taken King hét moment wordt om het Destiny schijfje weer in je console te stoppen, en om spelers extra te motiveren krijgt iedere klasse een extra sub-class, die er stuk voor stuk interessant uitzien.

  De nieuwe subklasse voor de hunter verschuift meer naar een ondersteunende rol, met rookbommen en een Super waarmee je een boog van paars licht hanteert om vijanden te beschadigen en op hun plek te houden. Een ideaal moment voor de nieuwe subklasse van de Titan om met zijn hamer toe te slaan; een wapen dat zowel van dichtbij als veraf enorme schade aan kan richten.

  Tot slot is daar de Warlock, de klasse die met Sunsinger vooral gebruikt werd als Support-eenheid. Tijd voor wat offensief vuurwerk dus, en dat komt met The Taken King zeker in orde. Zodra je deze Super activeert zweef je op hoge snelheid boven de grond, terwijl er bliksemschichten uit je handen schieten die meerdere vijanden tegelijk tot een schokkend einde laten komen.

  Destiny E3 Preview

  Nieuwe subklassen maken indruk

  Als Destiny-fans zouden we alleen voor de nieuwe subklassen Destiny weer een kans geven, maar de interessante setting voor het verhaal en het nieuwe gebied waar ook nieuwe vijanden in te vinden zijn, trokken ons helemaal over de streep.

  Het gesprek met Noseworthy liet ons bovendien zien wat de visie van Bungie is voor de toekomst van Destiny: of er nu wel of geen Destiny 2 komt, het belangrijkste is dat jouw Guardian altijd met je mee kan reizen. Zo moet Destiny veranderen in een constante factor in je gameleven, waar je keer op keer naar terugkeert zodra er nieuwe content te vinden is.

  Destiny E3 Preview

  Destiny E3 Preview: klaar om terug te keren

  Of House of Wolves genoeg met zich meebrengt voor jou om weer met de game aan de slag te gaan is natuurlijk nog even afwachten, maar als je zit te wachten op een flinke brok nieuwe content, dan kun je alvast je Guardian gaan voorbereiden op The Taken King. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de enorme berg nieuwe loot die je daar zult vinden om je karakter verder uit te doffen en bewapenen.

  Destiny: The Taken King

  Verkijgbaar vanaf 15 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.