Dead Island 2 Preview - Een te gek avontuur

  Zombies, zombies en nog eens zombies. Dead Island 2 zit er vol mee. Na twee delen neemt Yager Development het stokje over van Techland, en verplaatst de serie zich van Australië naar de Verenigde Staten. Californië staat centraal in dit avontuur vol bloed, wapens en natuurlijk een heleboel ondoden.

  Californië dus, eens het oord van de grootste filmsterren van de wereld. Maar wat als er een dodelijk virus neerstrijkt in het zonnige gebied? Dan worden de eens zo mooie villa’s toevluchtsoorden voor degenen die willen overleven. Tenzij je natuurlijk de hoofdrol vertolkt in Dead Island 2, dan laat je je veilige stekkie voor wat het is en pak je de strijdbijl op om de bedreiging de kop in te drukken.

  Alhoewel, een strijdbijl is niet het goede woord. Je kunt eerder spreken van een honkbalknuppel. Of een breekijzer misschien. Eigenlijk is het vrij lastig om de spreekwoordelijke strijdbijl aan te wijzen in Dead Island 2. Er is enorm veel keuze in de game en er is voor iedereen wel iets gepasts.

  Dead Island 2 voor het eerst speelbaar

  Op de Gamescom was de game voor de allereerste keer speelbaar voor het publiek. De game is al dik twee jaar in productie, maar nog niet eerder was Yager Development er klaar voor om het harde werk te openbaren. In een ruimte met acht computers wordt voor de eerste keer afgereisd naar de digitale versie van de suburbs, één fractie van de totale speelwereld van Dead Island 2. Gelukkig niet alleen, want drie medejournalisten vormen de benodigde versterking.

  Je hoort het goed, co-op is weer terug. Wel zijn er een paar kleine veranderingen doorgevoerd. Zo is de traditionele vier speler co-op ervaring in de prullenbak gegooid. Daarvoor in de plaats is wel iets moois teruggekomen. De spelwereld van Dead Island 2 fungeert namelijk te allen tijde als server, en kun je samen met zeven andere spelers gaan en staan waar je wilt.

  Een speciale zombievijand

  Eén grote speeltuin

  Dat kunnen zeven vrienden zijn, maar ook zeven wildvreemden. Interactie tussen spelers is niet verplicht en het kan dus zo zijn dat iemand urenlang in jouw game rondrent, maar dat jij hem of haar nooit te zien of te spreken krijgt. Heb je wel zin in wat gezelschap dan kun je met een druk op de knop mensen uitnodigen voor missies en deze samen voltooien.

  Een ander verschil met eerdere Dead Island games zijn de klassen. De karakters uit de originele games zijn verleden tijd, Dead Island 2 introduceert vier nieuwe hoofdpersonen. De berserker is de menselijke tank van het geheel, de hunter richt zich op de wapens, de bishop is de supportklasse en de speeder als laatste is een specialist op het gebied van kleine handwapens. Elk van de karakters heeft opnieuw zijn eigen speciale kracht, al was die nog niet helemaal bruikbaar is deze versie van de game.

  Pimp my weapon!

  In de speelsessie waren de vier spelers verdeeld over de vier nieuwe klassen. De eerste opdracht stuurt de groep richting de bouwmarkt, waar onderdelen bij elkaar moeten worden geraapt voor het ombouwen van een wapen. Je hoort het goed, ook het craften doormiddel van mods is wederom aanwezig. Alle slag- en schietwapens hebben speciale modificaties die ze niet alleen sterker maken, maar ook gewoon super awesome!

  Wat te denken van een handgeweer met een gasbrander erop. Kogels staan letterlijk in vuur en vlam, wat je zeker terugziet als zombie na zombie in de fik vliegt. En dit alles ziet er natuurlijk prachtig uit. De Unreal Engine 4 die de game aandraait doet zijn werk opperbest. Wel kan de game nog wat fine-tuning gebruiken. De gespeelde pre-alpha versie had soms nogal last van een haperende framerate en zombies die zomaar uit het scherm verdwenen, maar dat komt natuurlijk omdat de game nog lang niet klaar is.

  Een hele groep zombies

  Een te gek avontuur

  Dead Island 2 belooft een gigantisch en vooral knettergek avontuur te worden. De co-op gameplay uit de vorige delen heeft een upgrade gekregen, waardoor een multiplayer van acht speler mogelijk is. Grafisch is Dead Island 2 een enorme stap vooruit en de iets minder serieuze toon van de game lijkt een goede keuze geweest. Toch blijft de game diep van binnen de toffe ervaring die je voor het eerst op Banoi meemaakte. Heb je zin om weer helemaal los te gaan met de gekste wapens? Dan is Dead Island 2 helemaal jouw cup of tea.

  Dead Island 2

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.