De Blob 2 Preview

  Stel: een kwade organisatie heeft alle kleur en plezier uit de wereld laten verdwijnen en daardoor is je leefomgeving alles behalve vrolijk. Wat doe je dan? De Blob inschakelen! Nadat hij twee jaar geleden al Comrade City redde van de ondergang, moet hij opnieuw ten strijde gaan. Tijd voor een nieuw avontuur, waarin je ook ondergronds gaat.

  Wat begonnen is als een leuk studentenproject in hartje Utrecht, is geëindigd in een heus commercieel succes. De Blob was oorspronkelijk ontwikkeld door acht studenten voor de PC en kende geen prijskaartje. De game was op internet een aardig succes geworden en dat had uitgever THQ snel opgemerkt. Het bedrijf besloot om de rechten over te nemen en bracht twee jaar later de Blob voor de Nintendo Wii uit. Dat werd óók een groot succes en daarom is het niet verrassend dat we volgend jaar met de Blob 2 aan de slag kunnen.

  de Blob 2 Screenshot 161348 de Blob 2 Screenshot 161346 de Blob 2 Screenshot 161350

  Humor die je niet verstaat
  Een groot verschil met het eerste deel is dat de Blob 2 ook voor de PlayStation 3 en Xbox 360 uitkomt. En het is ook nog zo dat deze twee versies 3D-ondersteuning zullen bevatten. Door deze keuze kunnen nog meer gamers aan de slag met het vrolijke spelletje. Met de Blob 2 wil ontwikkelaar Blue Tongue Entertainment dan ook verder borduren op de stijl van het eerste deel, maar met genoeg toevoegingen om het geheel fris te houden.
  Daar lijkt de studio dan ook in geslaagd te zijn bij deel twee. Al bij het beginfilmpje wordt op een zeer grappige wijze getoond hoe de I.N.K.T. Corporation de stad Prisma City heeft overgenomen en alle kleur en plezier uit de omgeving heeft laten verdwijnen. De verkiezingen in Prisma City zijn namelijk kort daarvoor gemanipuleerd door deze beruchte organisatie; bovendien was de burgemeesterskandidaat Comrade Black in vermomming. De bewoners van Prisma City weten hoe laat het is; Comrade Black had kort daarvoor Comrade City overgenomen maar die kreeg gelukkig haar kleur terug dankzij de Blob. Nu de Comrade Black hier aan de macht is, lijkt het erop dat de Blob deze stad ook moet redden. Dit alles wordt op een zeer grappige wijze vertoond, wat de sfeer in de Blob typeert.
  de Blob 2 Screenshot 161342 de Blob 2 Screenshot 161340 de Blob 2 Screenshot 161344
  De stad heeft kleur nodig
  Het concept van de Blob 2 is eigenlijk simpel; als Blob rol en spring je over de straten en gebouwen heen en moet je ervoor zorgen dat alles weer kleur krijgt. Er zijn drie kleuren: rood, groen en blauw. Deze zijn overigens weer te mengen, zodat je genoeg kleuren tot je beschikking hebt. Ondertussen proberen de soldaten van Comrade Black de kleuren weg te halen en dat moet jij voorkomen door ze uit te schakelen. Dit doe je simpelweg door op ze te springen.
  De Blob 2 kent heel veel typische platform elementen die prima in de game verwerkt zijn. Je zult veel rondspringen en proberen bepaalde punten te bereiken om die in te kleuren. Natuurlijk is het niet alleen maar de bedoeling om wat in te kleuren, want er zijn genoeg opdrachten om uit te voeren. Deze variëren van het overnemen van een gebouw tot het vernietigen van een aantal helikopters.
  Op dit gebied is er dan ook niet zoveel veranderd ten opzichte van het eerste deel. De grootste vernieuwing is de toevoeging van ondergrondse ruimtes. Deze gebieden zijn in het 2D afgebeeld. Je kijkt dus vanaf de zijkant, wat ook veel beter werkt. Met Blob door krappe ruimtes springen in 3D-perspectief zou al snel beginnen te irriteren. Overigens kun je dit alles ook met z'n tweeën doen in de co-op modus, maar daar is verder nog niets van getoond.
  de Blob 2 Screenshot 161336 de Blob 2 Screenshot 161328 de Blob 2 Screenshot 161338
  Geen paradijs op aarde
  Het is niet zo dat de Blob 2 in de hemel geprezen moet worden. Maar het is wél een grote verrassing dat een relatief onbekende game als deze een glimlach op de gezichten van vele gamers tevoorschijn laat komen. Toch zijn er een paar kanttekeningen te maken. Zo is de camera nog niet helemaal in orde. Je krijgt niet makkelijk het overzicht over de omgeving en dat kan soms frustrerend werken.
  Daarnaast is niet echt duidelijk wat je precies moet doen; het spel geeft niet goed aan wat er moet gebeuren om een level uit te spelen. Dat kan overigens ook een pluspunt zijn, want zo kun je de game rustig op een avondje spelen zonder maar constant opgejaagd te worden. En eigenlijk is het gewoon het leukste om wat rond te springen en de wereld in te kleuren. Naarmate je meer kleur terugbrengt zal de muziek ook vrolijker en harder worden en dat geeft je nog een reden om toch die lastig te bereiken plekjes een kleurtje te geven.
  {mig:mkrSAUSXYvQf}
  Een aangename verrassing
  Hoewel er dus wel aan de camera gewerkt moet worden en je ook niet echt door hebt wat je precies moet doen, is de Blob 2 een aangename verrassing. Je kunt in alle vrijheid de grijze wereld inkleuren. Zonder zorgen en gewoon lekker rondspringend met jouw Blob. Wel moet er opgelet worden dat de game genoeg variatie blijft bieden, want alleen het inkleuren en van tijd tot tijd op een vijand springen kan de game niet lang staande houden. Maar dat gaan we allemaal eind februari zien, wanneer de game in de winkels ligt.

  de Blob 2

  Verkijgbaar vanaf 25 february 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.