Dark Void Preview

  Dark Void zal bij velen misschien nog niet een belletje doen rinkelen. Oké, het is geen Modern Warfare 2 of Assassin’s Creed II. Maar dat betekent toch niet dat dit geen goede game is? Wij hebben de game hier al weer even liggen, en gingen er uitgebreid mee aan de slag.

  Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Dark Void is een sci-fi third-person shooter die spectaculaire luchtgevechten combineert met heftige shoot-outs op de grond. De game speelt zich af in een fictief universum, genaamd de 'Void'. Je kruipt als speler in de huid van William Agustus Grey, een piloot die door een bepaalde gebeurtenis in de Void terecht komt.

  Dit gebeurt wanneer je crasht in het gebied van de Bermuda Driehoek. Als je vervolgens in de Void beland, sluit je je aan bij de Survivors. Samen vechten deze rebellenstrijders tegen een buitenaards ras, genaamd ‘the Watchers’. De Watchers wonen ergens ver weg, waar de mensheid alles voor hen doet en hen aanbidden. Je hoort het dus al, het is geen pretje voor je rasgenoten. Aliens, een ander universum en rebellenstrijders, het klinkt misschien allemaal niet heel interessant, maar de gameplay is dat zeker wel.

  Dark Void Screenshot 125101 Dark Void Screenshot 125099 Dark Void Screenshot 125097

  Meer dan lopen en schieten
  Het unieke aan Dark Void is namelijk dat je de beschikking hebt over een speciaal jetpack. Je kunt hiermee door de omgevingen vliegen en zelfs luchtgevechten aangaan. Hierdoor ontstaan dynamische shoot-outs waarbij je veel vrijheid hebt. Zo kun je het ene moment nog op de grond vechten voor je leven, terwijl je het andere moment weer als een gek aan het schieten bent in de lucht.

  Dit zorgt er dus voor dat Dark Void niet zomaar een third-person shooter is. Ook al breng je aardig wat tijd door op de vaste grond, betekent het niet dat dit gelijk een Gears of War-achtige game is. Dit komt omdat je hier nu ook weer gebruik kunt maken van de jetpack. Als jij bijvoorbeeld voor een richel staat, activeer je snel je jetpack. Hierdoor kun je even over het randje hangen, zodat de vijand jouw niet kan raken. Ideaal als je moet herladen of het je even te druk wordt.

  Dark Void Screenshot 115175 Dark Void Screenshot 115173 Dark Void Screenshot 115171

  …wat allemaal lekker werkt
  In het begin kan deze twist een beetje raar aanvoelen, maar het werkt perfect en is dan ook zeker iets wat deze game uniek maakt qua gameplay, want je ziet wel dat de ontwikkelaar goed heeft gekeken naar andere games. Aan een bepaalt stukje in de game, waar vertikale gameplay centraal staat, merk je bijvoorbeeld aan de opzet dat Uncharted als inspiratiebron is gebruikt.

  Maar wat daar weer helemaal niet op lijkt, zijn de verschillende wapens in het spel. Deze zijn allemaal, zoals je al verwacht, futuristisch. Zo heb je laserpistolen en speciale plasmagranaten, maar ook gewone machinegeweren. Het gebruik van deze wapens is allemaal vrij simpel, richten doe je met de L1 of LT knop en schieten doe je met de R1 of RT knop. Je kunt maximaal twee wapens bij je dragen. Deze wapens kun je tevens upgraden zodat deze gerichter schieten, meer schade toebrengen en sneller herladen.

  Dark Void Screenshot 108147 Dark Void Screenshot 108145 Dark Void Screenshot 108141

  Geen pareltje
  Hoewel we eerder een kleine vergelijking trokken met Uncharted, kan dat op het gebied van graphics totaal niet vergeleken worden. De omgevingen zijn gedetailleerd, maar de personages zijn, jammer genoeg, vrij slecht uitgewerkt. Er kan natuurlijk het één en ander nog verbeterd worden, en dat hopen we dan ook. De sfeer die bepaalde elementen in de game zetten, spreekt dan wel weer aan. De menu's ogen futuristisch, de muziek is flitsend en de designs van de wereld zorgen voor genoeg kijkplezier.

  {mig:aYXCQoKMLs78}

  Voorlopige conclusie
  Dark Void is een game waar maar weinig mensen van gehoord zullen hebben. En dit is jammer, want het is een hele goede game. Toen wij enkele maanden tijdens de GamesCom in Keulen een korte demo speelden, hadden wij grote twijfels bij dit spel, maar die zijn nu grotendeels weggenomen. Door de jetpack heeft de ontwikkelaar een heel interessant gameplay element ontwikkelt. De game is niet perfect en bevat nog de nodige fouten, maar we hebben er de volste vertrouwen in dat het goed komt en we op 15 januari een prima spel in de winkels zullen vinden met Dark Void.

  Dark Void

  Verkijgbaar vanaf 22 january 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.