Battlefield 3: Aftermath Preview

  Na drie eerdere contentpakketten is het eind november tijd voor het vierde uitbreidingspakket voor Battlefield 3. Vier nieuwe mappen, verschillende voertuigen, een gamemodus en een kruisboog worden hiermee toegevoegd. Wij ondervonden in Londen een eerste kennismaking met Aftermath en onze eerste indruk kun je lezen in deze impressie.

  De volgende uitbreiding voor Battlefield 3 is Aftermath. Een hevige aardbeving heeft Iran compleet verwoest en in die woestenij speelt deze extra content zich af. Gebouwen zijn half ingestort en straten zijn gescheurd. Op deze manier is er veel puin te vinden om je achter te verstoppen. Van welke kant je ook komt, er is altijd wel een ruïne te vinden vanwaar je de tegenstander kunt beschieten. In totaal worden er vier nieuwe mappen toegevoegd, waarvan wij er twee hebben mogen uitproberen. Wat opviel was dat de mappen erg veel op elkaar leken. Allebei speelden ze zich af in een Iraanse stad waarin alles was ingestort. Echt onderscheidend van elkaar waren ze niet. Wellicht dat de overige twee mappen wat meer afwisseling brengen in het aanbod.

  Spelen in een ravage
  Een van de mappen die we gespeeld hebben heet 'Epicenter'. Precies zoals je verwacht van een map met die naam, speelt het zich af boven het epicentrum van de aardbeving. Omdat je zo dicht bij de oorsprong bent, voel je hier de hevigste naschokken. Terwijl je bijvoorbeeld midden in een potje Conquest zit, begint het hele level op zijn grondvesten te schudden. Probeer dan nog maar eens stabiel te richten. Een andere leuke toevoeging aan dit level zijn propaantanks. Wanneer je een doodlopende gang inloopt, zal daar vaak een propaantank staan. Schiet er tegenaan en je blaast een deur uit zijn scharnieren waardoor je weer een nieuwe route krijgt om de tegenstander te belagen. Het is hier niet hetzelfde als wanneer je zelf met C4 een gat in een muur blaast. Het gaat echt om gangen waarmee je compleet nieuwe routes kunt bewandelen.

  Nieuwe Scavenger modus
  Behalve nieuwe mappen voegt Aftermath ook een nieuwe modus toe, genaamd 'Scavenger'. In deze modus word je in de schoenen geplaatst van een soldaat vlak na de aardbeving. Iedereen is zijn uitrusting kwijtgeraakt in het natuurgeweld dus je hebt slechts beschikking over een pistooltje. Betere wapens vind je verspreid over de map. Simpele wapens liggen gewoon willekeurig her en der verspreid. Het moge duidelijk zijn dat je met een beter wapen meer kansen hebt op het strijdveld. Misschien ben je wel iets té sterk. Kom je binnen met een pistool dan zul je goed je best moeten doen om niet meteen het loodje te leggen tegen een tegenstander met een beter wapen.

  Tijdens een potje Scavenger zul je evenals in Conquest vlaggen moeten verzamelen. Wil je echt heer en meester worden van deze oorlog dan zul je bij de vlaggen rond moeten blijven hangen. Hier liggen namelijk de allerbeste wapens voor het oprapen. Zo verleidt DICE spelers om voor het objective te spelen en daarmee ook nog flink wat punten binnen te harken. Zodra je een goed wapen hebt gevonden ben je echter nog geen heer en meester over iedereen. Ieder wapen dat je oppakt heeft maar beperkte munitie, dus voor je het weet sta je weer met een pistool te schieten. Blijf dus goed rondkijken of je een nieuw wapen kunt vinden. Onthoud dan ook waar je je wapens vindt, want wanneer je dood gaat ben je alles weer kwijt.

  Op de goede weg
  In deze vroege versie van Battlefield 3 Aftermath wisten we ons al goed te vermaken met twee nieuwe mappen en een nieuwe modus. In het uiteindelijke pakket zullen daar nog twee mappen, nieuwe voertuigen en een kruisboog bijkomen. Hiermee konden we helaas nog niet aan de slag. Voor de nieuwe mappen is het te hopen dat ze wat meer afwisseling bieden dan de mappen die wij hebben gespeeld. De naschokken op de mappen zijn wel erg tof, net als het ontdekken van nieuwe routes. De Scavenger modus is een interessant concept dat tegelijkertijd ook nog teamspel aanmoedigt. Als DICE de balans mooi weet te behouden tussen pas gespawnde spelers en tegenstanders met de beste bewapening gaat dit een zeer leuke modus worden.

  Battlefield 3

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.