Aliens vs. Predator Preview

  In de vorige eeuw zijn er verschillende Alien en Predator films verschenen. In deze eeuw besloten de makers van de Alien en de Predator films echter dat deze twee films ook wel gecombineerd konden worden en zo verschenen er de Aliens vs. Predator films. Op het witte doek werkte dit concept, maar werkt het ook in een spel?

  Niet alleen Aliens en de Predator
  Zowel de Aliens als de Predator strijken in de films en in het spel op aarde neer om zowel de aarde over te nemen als tegen elkaar te strijden. Op de aarde wonen uiteraard ook mensen en die zijn niet zo blij met dit onaangekondigde bezoek dat op hun planeet is geland. Om beide uit te schakelen is besloten om een speciale marine eenheid in te zetten.

  In bijna alle spellen die op de consoles uitkomen speel je als mens en neem je hebt op tegen de vijand. Dat is in dit spel echter voor een deel anders. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om als marinier het Alien nest te gaan vernietigen en ervoor te zorgen dat er geen nieuwe Aliens gemaakt kunnen worden.

  Je kunt er echter ook voor kiezen om als Alien te spelen en hierbij je nest te voorzien van verse mensen. Het verschil met eerdere Aliens vs. Predator spellen is echter dat je dit keer wel een verhaallijn volgt en niet alleen maar je territorium hoeft te verdedigen. Ook kun je als Predator spelen, maar hier werd niets van getoond tijdens de presentie.

  Aliens vs. Predator Screenshot 125315 Aliens vs. Predator Screenshot 125317 Aliens vs. Predator Screenshot 125311

  Een compleet nieuw perspectief
  Op het moment dat je als mens speelt is het beeld zoals je dat gewend bent met een normaal gezichtsveld. Op het moment dat je als Alien speelt is dit echter anders. Op dat moment is je beeld namelijk aan de buitenkanten gebold en heb je tevens wat extra mogelijkheden om vijanden op te sporen.

  Zo kun je op een geringe afstand ook mensen door de muur heen zien. Dit is gedaan zodat je je beter kunt voorbereiden op een aanval omdat je geen wapen hebt. Het beste is dan ook om te proberen om mensen aan te vallen als ze alleen zijn en een combo aanval te gebruiken om ze in één keer om te kunnen leggen. Er zijn overigens tientallen van deze aanvallen aanwezig.

  Aliens vs. Predator Screenshot 115022 Aliens vs. Predator Screenshot 115026 Aliens vs. Predator Screenshot 115028

  Een nogal donker spel
  De demo die wij hebben gezien, werd gedraaid op de Xbox 360, maar het geheel zag er nogal donker uit. Dit gaat mogelijk dan ook een nadeel zijn omdat een hoop vaak niet goed te zien is. Tevens kregen wij het idee dat je je slecht kunt oriënteren doordat er een kaartje ontbreekt en je dus al gauw niet meer weet waar je bent. Dit zeker omdat je ook over de plafonds kunt lopen. Gelukkig weet je wel wat boven en onder is want een T in je beeld zal altijd naar de bodem wijzen.

  Wel heel positief is de kunstmatige intelligentie van de burgers in het spel. Eén van de doelen van de Aliens is namelijk het ontvoeren van deze burgers om ze vervolgens in hun nest te kunnen transformeren tot Alien. Op het moment dat je op ze jaagt weten de burgers waarvoor je ze wilt gebruiken. Als ze de kans hebben zullen ze dan ook zelfmoord plegen door zich bijvoorbeeld door het hoofd te schieten. Het is slechts een klein detail maar zeker een leuke toevoeging.

  {mig:Z5k8bCfHyMML}

  De fans zullen zeker tevreden zijn
  Tot zover wij hebben kunnen zien ziet de gameplay van Aliens vs. Predator er goed uit en heeft SEGA waarschijnlijk een leuke game te pakken waar zeker de fans blij mee zullen zijn. Het grootste probleem is nu het donkere beeld en de oriëntatie, maar als dit nog verholpen wordt krijgen we er zeker een leuke nieuwe Aliens vs. Predator game bij.

  Aliens vs. Predator

  Verkijgbaar vanaf 19 february 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.