A Plague Tale Innocence Preview - Overleven tussen ratten

  Het jaar 1349. Een tijd van de Zwarte Dood, onrust, oorlogen en de tijd waarin A Plague Tale Innocence zich afspeelt. Een game over een broer en zus, die proberen te overleven in een onrustig middeleeuws tijdperk. In Parijs woonden we een presentatie van de nieuwe game bij. Wat we zagen, lees je in de A Plague Tale Innocence preview!

  A Plague Tale Innocence is een singleplayer action adventure game, gemaakt door de Franse Asobo Studio in samenwerking met Focus Home Interactive. De game komt eind 2018 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Tijdens het Focus Home What’s Next evenement in Parijs kregen de media alvast een voorproefje van de game in de vorm van een korte demo die gespeeld werd door ontwikkelaar Asobo Studio en een presentatie. Wat er allemaal te zien was, lees je in deze A Plague Tale Innocence preview!

  De game vindt plaats in de middeleeuwen. Een turbulente tijd met veel oorlogen, dodelijke ziektes en algehele onrust. Jij volgt het verhaal van Amicia, een veertienjarig meisje, en haar vijfjarige broertje genaamd Hugo.

  Als speler kruip je in de huid van Amicia, met Hugo als volger die je af en toe kan commanderen om bijvoorbeeld door kleine openingen te kruipen. Je kan hem zien als een soort Ellie uit The Last of Us.

  A Plague Tale Innocence preview straat

  Op zoek naar je broertje

  In een donker middeleeuws steegje daalt de camera neer over de schouder van Amicia. Het is nacht in de kleine stad in het midden van Frankrijk waar zij zich bevindt. De gebouwen zijn oud en vervallen en de straten zijn gevuld met plassen water en modder. Amicia loopt door, tot ze in de verte de hulpkreten van een jongen hoort.

  ''Dat is Hugo'', fluistert Amicia. Even verderop is een grote kerk te zien, met daarvoor op een soort plein twee Spaanse wachters en een vastgebonden Hugo die alle drie omringd worden door honderden, misschien wel duizenden ratten. De ratten omcirkelen de drie karakters en vormen hierdoor een grote zwarte massa, waardoor het lastig is om een individuele rat te onderscheiden van de anderen.

  Beide wachters houden een lantaarn vast die een kring van licht creëert, iets waar de ratten bang voor zijn en er dus voor zorgt dat de Spaanse wachters niet aangevallen en opgegeten worden. Hugo is vastgebonden aan een verlichte paal. Al sluipend weet Amicia een plekje te vinden achter een paar tonnen, dichterbij haar broertje.

  A Plague Tale Innocence preview kerk

  Licht is je grootste vriend

  Lichtbronnen en open vuur zijn je grootste vrienden in A Plague Tale Innocence. Deze zorgen ervoor dat de ratten je niet aanvallen en dat jij je een weg kan banen door de grote groepen ratten. Wanneer het dag is, houden de ratten zich schuil in de schaduw en binnenin de gebouwen waar de zon niet schijnt.

  Pas wanneer Amicia iets dichterbij Hugo komt, is te zien hoe groot de massa ratten is en hoe onrustig deze rondlopen. De bewakers staan in het midden van de ratten, die rondjes blijven rennen om het licht van de lantaarns.

  Als veertienjarig meisje beschikt Amicia niet over een heel arsenaal aan kruisbogen en enorme zwaarden. Spelers moeten het doen met een slingshot, waar je met hoge snelheid kleine stenen uit kan afvuren, en hun omgeving. Van achter de dekking van de tonnen schiet Amicia de lantaarns van de wachters kapot. Het licht is hierdoor gedoofd en de ratten zijn niet meer bang voor de bewakers.

  Zo komen de twee wachters gruwelijk aan hun einde, wanneer zij levend worden opgegeten door de ratten. De grote hoeveelheid ratten bespringt de twee bewakers, waarna de twee worden opgeslokt door de zwarte massa. Niets blijft over van wat ooit twee Spaanse soldaten waren.

  A Plague Tale Innocence preview in kerk

  Duizenden ratten in een gotische kerk

  Na Hugo gered te hebben, gaat Amicia samen met hem verder de kerk in, ditmaal op zoek naar hun moeder. De pilaren binnenin de gotische kerk zijn bedekt met een geheimzinnige zwarte materie, die eruit ziet alsof je er spontaan een ziekte van op kan lopen. Het heeft met de Zwarte Dood te maken. ''Raak het maar niet aan'', zegt Amicia tegen Hugo.

  Amicia en Hugo willen dieper de kerk in gaan, maar dit lukt niet omdat de ingang richting de catacomben van de kerk geblokkeerd wordt door een groep ratten. Door gebruik te maken van vuur om de ratten af te stoten, kan het duo richting het einde van kerk komen, maar hoe ze aan dit vuur komen is nog de vraag.

  Bovenin de kerk brandt, hangend aan een ketting, een open vuur en daartegenover bevindt zich een aantal kaarsen, achter een hek met daarin een gat. Door gebruik te maken van haar katapult kan Amicia het open vuur omlaag schieten om zo de kaarsen hiermee te ontsteken.

  Amicia is te groot om door het gat in het hek met daarachter de kaarsen te kruipen, maar Hugo past er precies onderdoor. Hij kan de kaarsen pakken die nodig zijn om langs de ratten te komen. Dit is een van de vele manieren waarop je in A Plague Tale Innocence een weg door de levels moet vinden om zo naar je volgende doel te gaan.

  A Plague Tale Innocence preview verhaal

  Overleven tussen duizenden ratten

  Wanneer Hugo en Amicia richting de blokkade van ratten lopen, begint het opeens te rommelen. Duizenden ratten overspoelen de kerk en vormen een grote zwarte golf die om Hugo en Amicia heen kolkt. Door het vuur aan te houden en dicht bij elkaar te blijven, durven de ratten het duo niet aan te vallen.

  Eenmaal bij het einde van de kerk aangekomen te zijn, beginnen de ratten zich terug te trekken. Amicia en Hugo bevinden zich nu in de duisternis met om hun heen muren die besmeerd zijn met de zwarte materie, botten en lichaamsdelen. Na het horen van zijn moeder rent Hugo verder de duisternis in, weg van Amicia, waarna de demo eindigt.

  A Plague Tale Innocence Preview - Smaakt naar meer

  Met A Plague Tale Innocence lijkt Asobo Studio met een verhalende game te komen, die doet denken aan The Last of Us. De game bevat veel actie en puzzels en daarbij nog een verhaal dat je meeneemt op een avontuur.

  Verder ziet de game er grafisch goed uit. De gebouwen, straten en personen die je tegenkomt hebben allemaal veel detail en alles ziet er uniek uit. Verwacht eind 2018 een prachtige game in je PC of console te kunnen steken.

  Eind 2018 komt A Plague Tale Innocence richting jouw PC en consoles, een exacte releasedatum is nog onbekend.

  A Plague Tale Innocence

  Verkijgbaar vanaf 14 may 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.