Fabrikant zwarte PS5 bedreigd, stopt verkoop

News
maandag, 11 januari 2021 om 8:00
ps5 30 consoleii 1f1609832618
Afgelopen week dook er ineens een volledig zwarte PS5 op via de website van SUP3R5. De verkoop van de console is gestart op 8 januari, maar is nu plots gestaakt. De fabrikant ontving namelijk bedreigingen die aan het team gericht waren en hun veiligheid in gevaar brachten.
SUP3R5 bood afgelopen week ineens een volledig zwarte PlayStation 5 en DualSense controllers aan via haar website. De PlayStation 5 werd verkocht met garantie, maar omdat de behuizing vervangen wordt de DualSense controller niet. In plaats van de witte panelen zouden zowel de PS5 als de DualSense controller volledig in het zwart geleverd worden. SUP3R5 zou hiervoor zelf consoles en controllers inkopen, deze aanpassen en vervolgens voor respectievelijk 649 dollar en 99 dollar verkocht worden.
SUP3R5 bracht de, door de PS2 geïnspireerde, console en controller op eigen houtje in de verkoop. Hierbij was geen licentie of samenwerking van toepassing met Sony. Enkele dagen na de verkoop, die op 8 januari gestart was, trekt de fabrikant nu alle orders terug. De reden hiervoor is dat het team te maken heeft gekregen met serieuze bedreigingen. Op de website is nu de volgende melding te lezen en via het inmiddels opgeheven Twitter-kanaal maakte SUP3R5 ook een melding:
super5f1610346959

Onbekend wie SUP3R5 bedreigd heeft vanwege volledig zwarte PS5

Wie de bedreigingen aan het adres van SUP3R5 gedaan heeft, is nog onbekend. SUP3R5 heeft uit voorzorg alle orders geannuleerd en belooft iedereen zijn of haar geld terug te betalen. Er waren namelijk wel al order geplaatst voor de zwarte console. Zodra de fabrikant het weer veilig acht, zal deze opnieuw komen met de zwarte PS5 en de zwarte DualSense controllers.
Sony ondersteunt de verkoop van losse faceplates voor de PlayStation 5 momenteel niet. De mogelijkheid om de zijkanten van de console uit te wisselen bestaat wel, maar zal wellicht pas in de toekomst benut worden door de consolemaker. Of er tegen die tijd ook licenties voor derde partijen uitgegeven worden, is niet bekend.