Zoom heeft ongemerkt data naar Facebook gestuurd

    De laatste tijd is de video-app Zoom een stuk populairder geworden. Het is een handige app om te kunnen bellen met vrienden en collega's. Toch blijkt de app niet heel veilig om te gaan met je privacy. Zo zou Zoom namelijk gegevens met Facebook gedeeld hebben, ook als je geen account bij Facebook zou hebben.

    Privacy

    Momenteel is het probleem al grotendeels opgelost en stuurt Zoom geen data meer door. In de meest recente update van de iOS-app zou het niet meer mogelijk zijn voor Zoom om gebruikersgegevens naar Facebook door te sturen. Het doorsturen van de gegevens gebeurde zonder toestemming van de gebruikers. De gebruikers van de App werden ook niet op de hoogte gebracht. Toen duidelijk werd wat er gebeurde, verwijderde Zoom de functie met hiervoor als reden: “onnodig verzamelen van toesteldata”.

    Zoom heeft vermeld dat er geen persoonlijke details werden verstuurd, het zou alleen gaan om data over de toestellen van de gebruiker. Informatie over welke iOS-versie je gebruikt, het toestelmodel, opslagruimte, schermformaat en welke provider je hebt zou wel zijn verstuurd. Wat Facebook met die informatie wilde doen is niet bekend. Inmiddels heeft Zoom zijn oprechte excuses aangeboden en de App een update gegeven om ervoor te zorgen dat er geen informatie meer gedeeld kan worden.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.