Zelda: Skyward Sword HD op Nintendo Switch krijgt eindelijk camerabesturing

News
woensdag, 14 juli 2021 om 9:00
skyward sword hd divef1613647520
De aankomende remaster The Legend of Zelda: Skyward Sword HD zal niet alleen een grafische update worden. Zo zal de game ook eindelijk een camerabesturing krijgt op de Nintendo Switch.
Over een paar dagen zal The Legend of Zelda: Skyward Sword HD uitkomen, tien jaar na de lancering van het origineel op de Nintendo Wii. De remaster zal niet alleen de graphics flink updaten, maar ook één van de grootste kritiekpunten van de originele versie.
Op de Wii was het in Skyward Sword namelijk niet mogelijk om zelf de camera aan te passen, omdat er alleen één thumbstick aanwezig was op de Nunchuck. Dat maakte sommige gedeeltes in de game moeilijker dan het had moeten zijn. De remaster op de Nintendo Switch zal dit probleem oplossen, want Skyward Sword HD krijgt namelijk dedicated camerabesturing. Dat heeft het Japanse Twitter-account van The Legend of Zelda bekendgemaakt.

Feestvieren voor Link en Zelda

Nintendo komt dit jaar niet zomaar met een remaster van The Legend of Zelda: Skyward Sword. Waar we vorig jaar namelijk de 35ste verjaardag van Super Mario konden vieren, is het dit jaar tijd voor hetzelfde jubileum van de franchise met Zelda en Link.
Naast de remaster zelf wordt er vanwege het jubileum ook een uniek setje joy-cons uitgebracht. De Skyward Sword joy-cons zullen op dezelfde dag als de game lanceren en hebben speciale kleuren en een The Legend of Zelda-motief. Wil je die in huis halen, dan moet je er wel snel bij zijn, voordat ze helemaal zijn uitverkocht!