'Xenoblade Chronicles 3 bijna klaar voor release'

News
dinsdag, 10 augustus 2021 om 11:00
nswitch xenobladechroniclesdefinitiveedition 01f1590424972
Xenoblade Chronicles 3 lijkt vrijwel zeker in ontwikkeling te zijn. Dit impliceerde actrice Jenna Coleman in een interview op het YouTube-kanaal Din’s Meteorite. Hierin laat de actrice, tevens bekend van Doctor Who, weten dat ze niet zeker weet of ze al mag zeggen dat de makers met een derde deel bezig zijn.
In het interview stelt Coleman het volgende: "God, wanneer was de eerste game? Tien jaar geleden? Het was lang geleden, want ik deed het voor Doctor Who en toen ze het tweede deel deden, vroegen ze of ik terug wilde keren. Ik geloof dat ze nog een gaan maken. Ik weet niet of iedereen dat weet. Ja, ik geloof dat ze er nog een maken. Ik weet niet of ik dat wel mag zeggen."
De quote van Coleman deed afgelopen weekend flink wat stof opwaaien bij fans, waarna de geruchten al snel opgevolgd werden door Fanbyte. Journalist Imran Kahn bevestigt namelijk via zijn bronnen dat Xenoblade Chronicles 3 daadwerkelijk in ontwikkeling is. Dat niet alleen, want de game zou al bijna klaar zijn wat betreft de productie.
Toch wil dat nog niet zeggen dat de game al snel verschijnt. De release kan namelijk nog wel even op zich laten wachten door een scala van redenen. Wel laat Kahn alvast doorschijnen dat het volgende deel zich na Xenoblade Chronicles 2 afspeelt. Deel drie zou zich wederom ver in de toekomst afspelen, waarbij slechts een aantal personages terugkeren. Hierdoor is het waarschijnlijk dat Coleman van het bestaan van de derde game weet, gezien haar personage Melia, waarschijnlijk in het derde deel verschijnt.

Xenoblade Chronicles 3 release had al onthuld moeten worden

Verder wordt gesteld dat de game oorspronkelijk al eerder dit jaar onthuld zou worden. Dit is nog steeds mogelijk voor het einde van het jaar, maar de game heeft momenteel wat moeite met de ontwikkeling wegens de pandemie. Eén van de features zou zijn dat de game meer karaktermodellen dan eerdere delen op het beeld wil toveren. Nu is het alleen nog afwachten tot Monolith Soft, de ontwikkelaar, officieel de aankondiging doet van het derde deel.