Xbox series X poort wijst op uitbreidbaar geheugen

News
donderdag, 06 februari 2020 om 11:37
xgn google image
Een gelekte foto van de Xbox series X toont de achterkant van de console. Daar zitten de aansluitingen zoals de HDMI-poort optische en USB-poorten, maar ook een mysterieuze grotere poort. Deze wijst op een uitbreidbaar geheugen volgens de website Thurott.
De aansluiting op de achterkant van de console heeft als teken een grote witte streep die weinig verraadt over het type aansluiting dat dit is. Toch denkt Microsoft blog Thurott te weten waarvoor de aansluiting van de console is. Waar eerder gedacht werd dat de aansluiting voor diagnostiek was, meldt de website nu dat deze voor een uit te breiden opslag is. Thurott heeft dit via onbekende bronnen vernomen.

Geen standaard aansluiting

Het uitbreidbare geheugen zou via deze aansluiting niet met een extra harde schijf werken, maar met een hele andere geheugenmodule. Wat dit precies is, is nog onbekend. Een lezer op de website meldt dat het wel heel veel lijkt op een poort voor een Compact Flash Express aansluiting en dan wel van het type B. Het is geen gek idee gezien dit soort kaarten behoorlijk wat opslag kunnen bieden en een snelle lees- en schrijfsnelheid bieden. Alleen de prijskaart van dit soort kaarten spreekt niet voor het gerucht. Een dergelijke kaart van ongeveer 512GB kost momenteel namelijk ongeveer 600 dollar.
Waar is de mysterieuze aansluiting op de Xbox series X volgens jou voor? Laat het ons weten in de reacties!

Populair Nieuws