Xbox introduceert strafpuntensysteem

News
woensdag, 16 augustus 2023 om 10:00
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Xbox heeft een nieuw strafpuntensysteem geïntroduceerd om online gamen veiliger en leuker te maken voor iedereen. Na ieder strafpunt worden gebruikers voor een bepaalde tijd geschorst. Zo maakt Xbox-topman Dave McCarthy bekend in een blogpost.
‘’We verbeteren voortdurend onze veiligheidsmaatregelen en introduceren meer systemen en tools die spelers in staat stellen respectvol met elkaar om te gaan - omdat iedereen een plek verdient om comfortabel zichzelf online te zijn, vrij van intimidatie en pesten,’’ schrijft Xbox. Daarom introduceert het bedrijf nu een strafpuntensysteem.

Zo werkt Xbox’ strafpuntensysteem

In dit nieuwe systeem worden strafpunten aan elke overtreding gekoppeld, gebaseerd op de ernst van de ongepaste activiteit. Schelden en valsspelen levert je één strafpunt op, ongepaste seksuele opmerkingen en pesterijen twee en hate speech wordt bestraft met drie strafpunten. Spelers kunnen in hun ‘enforcement history’ hun strafpunten en de daarbij behorende straf zien.
Heb je twee strafpunten, dan wordt je voor een dag geschorst. Vier strafpunten leidt tot een week schorsing. Heb je eenmaal acht strafpunten, dan wordt je een jaar lang geblokkeerd van Xbox’ social features, zoals berichten en multiplayer. Alle strafpunten blijven een half jaar lang in je dossier staan.
Spelers kunnen net als voorheen een melding maken wanneer ze denken een schending van de regels te zien. Alle meldingen worden individueel beoordeeld. Er vinden dus geen geautomatiseerde handhavingsacties plaats alleen omdat er een melding is gedaan.

Kun je een strafpunt aanvechten?

Mocht je een strafpunt krijgen terwijl je denkt niets verkeerd te hebben gedaan, dan kun je dit aanvechten. Gaat het inderdaad om een fout, dan wordt het strafpunt verwijderd.
Volgens data van Xbox werd vorig jaar minder dan 1% van alle spelers tijdelijk geschorst. Een derde daarvan werd daarna nog een keer geschorst. ‘’Uit onze gegevens blijkt dat spelers doorgaans stoppen met ongepast gedrag na één straf, snel leren wat wel en niet acceptabel is op basis van de Xbox Community-normen en hoe ze ons platform beter kunnen gebruiken. Het strafpuntensysteem is ontworpen om spelers in staat te stellen om op een positieve en gepaste manier met de Xbox en met de gemeenschap om te gaan.’’
Het nieuwe systeem is gisteren ingegaan. Alle spelers beginnen met een schone lei, maar als je al geschorst was blijf je geschorst tot de einddatum van die schorsing.

Populair Nieuws