WHO start WhatsApp chat voor informatie over coronavirus

News
zaterdag, 21 maart 2020 om 13:27
screenshot whatsapp whof1584789584
Nu het coronavirus zich in rap tempo over de wereld verspreidt, is er grote behoefte aan betrouwbare informatie. Eén van de belangrijkste en meest betrouwbare bronnen is de WHO. Om aan de informatiebehoefte te voldoen is de WHO een WhatsApp functie gestart waar iedereen de meest recente informatie op kan vragen.
In de strijd tegen desinformatie heeft de gezondheidsorganisatie WHO in samenwerking met WhatsApp een chatfunctie opgezet. Deze functie is direct bereikbaar voor iedereen die WhatsApp gebruikt en levert diverse soorten informatie. Zo kan je de laatste stand van zaken rond het virus opvragen, tips krijgen over hoe je jezelf het beste kan beschermen, of een overzicht krijgen van inmiddels ontkrachtte desinformatie. Daarnaast bevat de chat ook een Q&A deel waar de meest gestelde vragen beantwoord worden. Ook kan je reisinformatie krijgen en een overzicht krijgen van alle officiële persberichten.
screenshot whatsapp who 2f1584789654

Hoe gebruik je de WHO chatfunctie?

De WHO chat is heel eenvoudig te bereiken voor iedereen die WhatsApp al gebruikt. Je voegt +41 798 931 892 toe als contact. Vervolgens start je een chat. Je krijgt dan meteen de melding dat de chat verzorgd is door het officiële bedrijfsaccount van de WHO. Vervolgens stuur je de tekst 'hi. Het WHO account reageert meteen met een menu met keuzes waar je uit kan kiezen.
De chatfunctie is hiermee heel toegankelijk en laagdrempelig en kan in een grote informatiebehoefte voorzien. Volgens de WHO is de chatfunctie bedoeld voor zowel leiders van landen en gezondheidswerkers tot familie en vrienden. De chatfunctie heeft de potentie om 2 miljard mensen te bereiken.
screenshot whatsapp who 3f1584789719