WhatsApp werkt aan veiligere back-ups en verbeterde zoekfunctie

News
donderdag, 09 april 2020 om 11:30
whatsapp 1789194 1280f1586332876
Wanneer je zoekt naar een bepaalde afbeelding, video of naar een leuke gif kan dit bij WhatsApp soms wel even duren. Binnenkort zal dit eens stuk sneller en eenvoudiger gaan. WhatsApp werkt momenteel aan een sterk verbeterde zoekfunctie. Daarnaast wordt er ook aan back-ups gewerkt. Je zal de back-up binnenkort kunnen beveiligen met een eigen wachtwoord.

Eenvoudiger zoeken

Met de geavanceerde zoekmodus kun je specifiek zoeken naar mediabestanden. Denk hierbij aan foto's, video's, gif's maar ook links, audio en documenten. Hierbij zou je enkel een of of meerdere woorden in moeten tikken om te krijgen waar je naar zoekt. Het is nog niet bekend hoe de zoekfunctie precies zal werken. WABetaInfo, de website die de informatie over de vernieuwde zoekfunctie en back-ups heeft vrijgegeven, geeft aan dat de zoekfunctie op dit moment getest wordt in speciale versies voor Android en iOS. Wanneer de toekomstige functie uitkomt, zal de feature voor alle WhatsApp gebruikers mogelijk zijn.

Back-up

Naast de nieuwe zoekmodus werkt WhatsApp ook aan het verbeteren van de back-up. Het bedrijf zou ervoor zorgen dat er een mogelijkheid komt om de Google-Drive back-up van gesprekken en media te beveiligen met een wachtwoord. Het wachtwoord om je back-up te beveiligen zou je zelf in kunnen stellen. Dit wachtwoord zou niet worden bewaard door WhatsApp of door moederbedrijf Facebook. Wanneer je je wachtwoord vergeet, is het daarom ook niet mogelijk om je back-up terug te zetten. Wanneer we de back-up en geavanceerde zoekmodus kunnen verwachten is nog niet duidelijk.