'WhatsApp web krijgt Messenger Rooms ondersteuning'

News
maandag, 11 mei 2020 om 15:55
whatsapp 2453592 1280f1586332912
Het lijkt erop dat de WhatsApp web-versie binnenkort videogesprekken toe gaat laten. Dankzij moederbedrijf Facebook wordt Messenger Rooms met WhatsApp geïntegreerd. Wanneer de functie beschikbaar wordt gemaakt, is nog niet bekend.
Volgens WABetaInfo gaat WhatsApp binnenkort intergratie krijgen met Messenger Rooms. Deze service is een alternatief voor videobel-programma's als Zoom, Google Meet en Microsoft Teams. De functie zou op het moment al getest worden door Facebook bij verschillende gebruikers.
Via de actieknop in de rechter-bovenhoek kun je een nieuw icoon kiezen die je een kamer aan laat maken. De app verwijst je vervolgens door naar Messenger, waar het videobellen kan beginnen. Je kunt ook een kamer aanmaken vanuit de Instellingen-knop die via het pijltje omlaag aangeklikt kan worden.
Wie webversie 2.2019.6 heeft, zou binnenkort ook met Messenger Rooms aan de slag kunnen via de nieuwe intergratie. Je hebt alleen dus wel Web WhatsApp nodig, wat je gratis via de officiële site kunt gebruiken of kunt downloaden op je PC of laptop. Het is nog niet duidelijk wanneer de integratie voor iedereen beschikbaar wordt gemaakt.
De integratie van de dienst met WhatsApp komt niet geheel overwacht. Naast dat WhatsApp zelf al de mogelijkheid geeft op via mobiel te videobellen, liet Facebook CEO Mark Zuckerberg eerder al weten dat Messenger Rooms voor verschillende diensten bruikbaar zou zijn. Gezien Facebook het moederbedrijf is van onder andere Instagram en WhatsApp, lijkt het er op dat Zuckerberg destijds naar de gratis chat-dienst verwees.