WhatsApp update maakt videobellen mogelijk voor grotere groepen

  WhatsApp krijgt snel nieuwe functionaliteiten door een update. Zo wordt er momenteel voorzichtig gekeken om meer videobelopties uit te rollen, nu mensen massaal aan het videobellen zijn geslagen doordat het coronavirus. Er wordt getest of het handig is om mobiel met acht mensen via Whatsapp te bellen. Op het moment kun je met WhatsApp videogroepsgesprekken van maximaal vier personen voeren.

  Het nieuws werd gemeld door WABetainfo. Dit betekent dat de functie momenteel in bètaversie is op WhatsApp voor iOS en Android. Een selecte groep gebruikers test de functionaliteiten al.

  Nieuwe videobel opties Whatsapp update

  Omdat er nog volop wordt getest is niet duidelijk wanneer de functie precies wordt uitgerold. Er wordt verwacht dat deze functie binnen korte termijn wordt gedeeld via een officiële update van Whatsapp. In de toekomst moet blijken wanneer deze functie voor iedereen toegankelijk is. Gezien Whatsapp klanten aan zich wil binden die mogelijk nu andere diensten zoeken waar wel met meer mensen tegelijk per video kan worden gebeld, is het aannemelijk dat de functie snel online komt.

  Op deze manier kan Whatsapp de concurrentie aan met andere applicaties die het al mogelijk maken om met meer mensen tegelijkertijd te videobellen. Zo heeft Houseparty de laatste tijd veel zieltjes gewonnen, omdat acht mensen tegelijkertijd kunnen videobellen. Tijdens de gesprekken kunnen de gebruikers ook diverse spelletjes spelen. Zo kunnen er quizes worden afgenomen die alle acht de gesprekspartners zoet houden.

  Bellen met grotere groepen

  Wil je met meer dan acht mensen videobellen? Dan kom je al snel uit op andere applicaties. Denk bijvoorbeeld aan FaceTime dat 32 gebruikers tegelijk toestaat of Google Hangouts, waar je met tien personen tegelijkertijd een videogesprek kunt houden. Ben je echt met een veel grotere groep dan kom je al snel uit bij Skype of Zoom, die respectievelijk vijftig en honderd personen tegelijkertijd toelaten tijdens een videobelgesprek. Daar kun je dus wel even mee vooruit!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.