Welke Nederlanders zijn er nog over op Wimbledon 2023?

News
vrijdag, 07 juli 2023 om 12:30
tennis hard courtf1676535734
Wimbledon is sinds deze week weer volop aan de gang. Benieuwd welke Nederlanders er nog over zijn in de editie van 2023? We zetten ze voor je op een rijtje.
Er staan vandaag meerdere wedstrijden gepland voor de Nederlandse tennissers. Voor Jean-Julien Rojer is het een drukke dag. Hij komt vandaag twee keer in actie: om 12 uur is hij samen met de Salvadoraanse Marcelo Arévalo begonnen tegen de Amerikaanse Brandon Nakashima en de Zwitserse Marc-Andrea Huesler. Later op de dag, om 16:30 om precies te zijn, speelt hij nog een dubbelspel met de Japanse Ena Shibahara tegen de Britse Jodie Anna Burrage en Lloyd Glasspool.
Om 13:15 vinden er drie verschillende wedstrijden plaats. Botic van de Zandschulp speelt in de mannenenkelspel tegen de Spaanse Alejandro Davidovich. Van de Zandschulp is de enige Nederlander die nog over is in het enkelspel. Om hetzelfde tijdstip beginnen ook de wedstrijden van Wesley Koolhoff en Demi Schuurs in het dubbeltoernooi. Vijf minuten later speelt David Pel, ook dubbel.
De laatste wedstrijd van vandaag begint om 17:15. Tallon Griekspoor verloor afgelopen dinsdag in de eerste ronde van het enkeltoernooi, maar vandaag speelt hij samen met Bart Stevens in het dubbeltoernooi.

Morgen nog meer Nederlanders in actie op Wimbledon 2023

Ook morgen kunnen we nog voor een aantal Nederlanders juichen. Zo komt Botic van de Zandschulp weer in actie, dit keer in het dubbeltoernooi samen met de Amerikaanse Marcos Giron. Deze wedstrijd begint om 12:00. Op diezelfde tijd speelt ook Wesley Koolhof weer, maar dit keer met de Canadese Leylah Annie Fernandez. Tegelijk is het ook de beurt aan Matwé Middelkoop, die samen met de Indonesische Aldila Sutjiadi speelt.
Voor Gijs Brouwer is Wimbledon overigens afgelopen. De tennisser verloor gisteren tegen de Duitser Alexander Zverev.

Populair Nieuws

Laatste Reacties