Waar komen al die klassieke Italiaanse films op Netflix vandaan?

News
zaterdag, 24 april 2021 om 9:00
netflix 5432181 1920f1658221200
De speurneuzen op de streamingdienst hadden het misschien al gezien, maar er is een grote hoeveelheid klassieke Italiaanse films op Netflix verschenen. Waar komen die films toch ineens vandaan?
Als je iedere dag door Netflix bladert om te kijken wat nieuw is, dan had je waarschijnlijk niet een grote hoeveelheid klassieke Italiaanse films verwacht. Toch is het de realiteit en dan komt eigenlijk wel de vraag tevoorschijn waar die films vandaan komen. Het flauwe antwoord is natuurlijk Italië, maar het daadwerkelijke antwoord ligt waarschijnlijk iets verder in het verleden. Netflix had namelijk een paar jaartjes geleden een deal gesloten met een Italiaans mediabedrijf voor een grote hoeveelheid Italiaanse content.
Het zou dan voornamelijk om nieuwe films en series gaan, maar de kans bestaat natuurlijk dat er ook gelijk een paar klassieke Italiaanse films mogen verschijnen op de bekende streamingdienst. Nou loop je misschien niet warm voor klassieke Italiaanse films, maar er is eigenlijk een reden om dat juist wel te doen. De Italiaanse filmindustrie is namelijk veel groter dan je op het eerste gezicht zou verwachten en zeker vlak na de Tweede Wereldoorlog werden er veel indrukwekkende films geproduceerd in Italië.
netflixf1671701243

Klassieke Italiaanse films op Netflix

Het is zeker even de moeite waard om de klassieke Italiaanse films uit de jaren '50 te bekijken op Netflix. De films geven niet alleen een inkijkje in een hele andere cultuur en wereld, maar ook een blik op het Italië na de Tweede Wereldoorlog, wat ontzettend arm was als land en volop moest herbouwen. De 'Pane' films die nu op Netflix staan hebben ook een van de meest bekende en getalenteerde acteurs van Italië in de cast zitten, namelijk Vittorio De Sica.
Nou kan het zo zijn dat internationale en klassieke Italiaanse films op Netflix gewoon niks voor je zijn. Dan is het misschien wel verstandig om even te kijken naar de films die binnenkort mogelijk verdwijnen, want soms kan dat heel snel gaan op Netflix. Mocht je alles al gezien hebben, dan is de volgende Hollywood blockbuster gelukkig niet heel ver weg op de streamingdienst. Volgende maand kunnen we de nieuwe film van Zack Snyder, Army of The Dead, verwachten en de trailer geeft ons in ieder geval alles waar we op hopen.

Populair Nieuws