'Vroege versie Horizon Forbidden West nu al uitgelekt'

News
dinsdag, 11 januari 2022 om 15:00
horizon forbidden west coverartkf1593505715
Horizon Forbidden West komt volgende maand uit, maar nu lijkt een eerdere versie van het spel al uitgelekt te zijn. Mogelijk kan dat een hele berg spoilers op het internet betekenen.
Horizon Forbidden West is één van de meest geanticipeerde exclusive games voor de PlayStation 4 en 5 en moet over ongeveer een maand verschijnen. Maar volgens VGC is een eerdere build uitgelekt en in handen van derden terecht gekomen. De versie zou nog niet 100 procent af zijn, maar wel alle belangrijke content van het spel bevatten. Nadat gisteren al eerste beelden al rondgingen op social media komt VGC nu met het gerucht dat belangrijke delen van het spel dus uitgelekt zijn. In hoeverre de build speelbaar is niet duidelijk, maar het risico is wel erg groot dat binnenkort grote spoilers op het internet zullen verschijnen.
Vaak komen dergelijke builds ook bij het grote publiek terecht via torrents of andere downloadsites, maar daar lijkt tot nu toe nog geen sprake van te zijn. Toch wordt het hiermee een stuk lastiger om spoilers te vermijden tot we de game zelf kunnen spelen.
horizon forbidden west g 1920x10801f1641903690

Releasedatum Horizon Forbidden West in februari

Horizon Forbidden West komt uit op 18 februari voor zowel PS4 als PS5. In de game mogen we een heel nieuw gebied betreden met veel nieuwe features, waaronder een uitgebreide onderwaterwereld. De game belooft veel oude machines terug te laten keren, maar daar ook een flink aantal nieuwe machines aan toe te voegen, met inspirerende namen als de Bristleback, Burrower en Clamberjaw.
Naast deze nieuwe machines, die ook nieuwe technieken zullen hanteren als een gecoördineerde aanval en extra krachtige wapens, zullen er ook een aantal nieuwe stammen geïntroduceerd worden. Guerilla Games besteedt hier veel aandacht aan en heeft er zelfs een aparte trailer aan gewijd.
Dat er nu een vroege versie van Horizon Forbidden West gelekt lijkt te zijn is een flinke domper voor zowel Guerrilla Games, Sony als voor alle gamers. Eén van de grote pluspunten van Horizon Zero Dawn was het verhaal en het mysterie rond Aloy en de machines. Het is te hopen dat diegenen die nu over de build beschikken zich in kunnen houden en het spel niet verpesten door belangrijke twists te verklappen.