Voorselectie corona-apps wordt komend weekend onthuld

News
donderdag, 16 april 2020 om 15:30
iphone appsf1583314694
Woensdagavond heeft Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, bekendgemaakt dat de voorselectie van de corona-apps dit weekend onthuld wordt. De voorselectie bestaat uit vijf apps en hoopt volgende week een goed voorstel klaar te hebben voor de corona-apps.
Het kabinet wil volgende week een goed voorstel hebben voor officiële apps die kunnen helpen bij het bestrijden van het coronavirus. Vorige week maakte het kabinet bekend twee apps te willen gebruiken om COVID-19 te bestrijden. Waar de ene app duidelijk moet maken wie bij besmette coronapatiënten in de buurt is geweest, moet de andere helpen om sneller vanuit huis in contact te komen met medische deskundigen.
In de dagen na de aankondiging ontving het ministerie van Volksgezondheid meer dan 750 voorstellen, waaruit nu een selectie wordt gemaakt. Nadat deze tot vijf is teruggebracht, zullen de voorstellen openbaar worden gemaakt. Dit betekent alleen niet dat de apps ook gelijk beschikbaar zullen zijn. Dat kan nog wel even duren.

Hoorzittingen

Voordat de apps klaar zijn voor gebruik gaan er ook nog hoorzittingen plaatsvinden over de voor- en nadelen van de corona-apps. Via deze hoorzittingen willen verschillende partijen meer informatie boventafel brengen betreffende de veiligheid en privacy rondom de apps. Volgens de NOS gaat de hoorzitting waarschijnlijk op dinsdag 21 april plaatsvinden.