Voormalig F1-coureur: "Perez is teveel met Verstappen bezig"

News
dinsdag, 20 juni 2023 om 14:30
sergio perez gp monaco 2023f1685546959
Max Verstappen heeft in een paar races tijd een flink gat geslagen met Sergio Perez. Dat komt omdat de Mexicaan teveel met zijn teamgenoot bezig is, zo stelt voormalig F1-coureur Jan Lammers.
Na de Grand Prix van Azerbeidzjan leek Sergio Perez nog een serieuze uitdager voor Max Verstappen om de titel dit jaar. Maar van die aspiraties is weinig meer over na een aantal zwaar teleurstellende weekenden voor de Mexicaan. Zo wist hij de afgelopen drie weekenden niet Q3 te halen in de kwalificatie en die races miste hij uiteindelijk ook het podium.
Met al die tegenslagen lijkt het nu mentaal ook niet goed te gaan met Perez. Volgens Jan Lammers komt het doordat de coureur van Red Bull Racing veel te veel bezig is met zijn teamgenoot, in plaats van zichzelf. Dat laat de voormalig F1-coureur weten in de NOS Formule 1-Podcast.

“Mensen zeggen altijd: je teamgenoot is je eerste concurrent. Dat vind ik echt van dat papegaaiengeklets. Jouw teamgenoot is je concurrent niet. Je hebt de bochten, je hebt de auto en je hebt de engineers. Als jij op een bepaalde bocht afkomt, dan bepaalt jouw rempunt hoe jij de bocht neemt. Dat is jouw concurrent. Je eigen fouten, die moet je zien te pareren. De fout die Perez maakt is dat hij teveel met Verstappen bezig is, terwijl Max zijn werk doet.”

Wordt Perez vervangen?

Door de mindere periode van Perez wordt er nu zelfs al gesproken over een vervanger voor de Mexicaan bij Red Bull Racing. Zo wordt onder andere Lando Norris voorgedragen en dan zijn er natuurlijk ook nog intern kapers op de kust, zoals Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda. Voorlopig heeft Perez alleen nog een contract bij het team tot het einde van 2024.

Populair Nieuws