Voorlopig nog geen nieuwe Nintendo Switch onderweg

News
dinsdag, 22 december 2020 om 9:30
nintendo switch actualizacionf1612886374
Elke console gaat een aantal jaren mee, voordat er weer een nieuwe komt. Nu er net een nieuwe Xbox en PlayStation uit zijn gekomen, is het wachten op een nieuwe Nintendo console. Dat duurt nog wel even, want de Switch is volgens Nintendo pas op de helft van zijn leven.
Doug Bowser, directeur bij Nintendo of America, meldt in een gesprek met Polygon dat de console op het midden van zijn levenscyclus is. Hij meldde dit toen hem gevraagd werd naar een mogelijke sterkere Switch waarover geruchten al even rondgaan. Er is volgens hem geen reden om de Switch nu al te vervangen voor een nieuwe console.
Normaal gesproken gaat een console ongeveer vijf jaar mee, waarna er langzaam gekeken wordt naar een nieuwe. Hoewel de Switch al in zijn vierde levensjaar zit is hier dus geen sprake van bij Nintendo volgens Bowser. Het momentum van de hybride console is groot en Bowser geeft aan dat Nintendo 'het typische traject van de levenscyclus voor consoles verandert.'

Geen nieuwe Switch versie op komst

Hiermee geeft Bowser ook meteen antwoord op de geruchten die de ronde doen. Op internet wordt gesproken van de ontwikkeling van een nieuw Switch model, maar die hoeven we voorlopig dus niet te verwachten. Wat we wel mogen verwachten is een aantal toffe releases voor de Nintendo Switch in 2021, waarbij titels en content voorbij komen uit bekende franchises.

Populair Nieuws