Videoland krijgt documentaire: De gijzeling in de Apple Store

News
dinsdag, 13 februari 2024 om 10:30
geweerf1707815596
Twee jaar geleden vond er een bizarre gijzeling plaats in de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam. Daar komt nu, twee jaar later, een documentaire van. Want wat blijkt? De dader droeg een body cam.
Op 22 februari 2022 liep Abdel A de Apple Store in met maar één doel voor ogen: mensen gijzelen in de hoop om geld te krijgen. Hij eiste namelijk 200 miljoen aan crypto. De gijzeling duurde vijf uur wat een horroravond is geweest voor diverse mensen. De dader liep zwaarbewapend rond.
Precies twee jaar na de gijzeling zal er een documentaire komen die heet De gijzeling in de Apple Store. Het blijkt namelijk dat de dader destijds een bodycam droeg waardoor er allemaal beelden gefilmd zijn. Zeer schokkend.
Deze beelden, samen met ander beeldmateriaal, zijn voor de documentaire gebruikt. De documentaire wordt dus later deze maand uitgezonden. Dat gebeurt op Videoland en op AT5 die de beelden al in handen kreeg. AT5 schreef eerder al: "Toen wij het audio- en beeldmateriaal in handen kregen, was ik me direct bewust van de impact", aldus Gerritsen. "Ik had nog nooit zoiets gezien. Ik kreeg een heel ander beeld van wat er die avond was gebeurd. Dat heb ik in de documentaire meegenomen."

Nog een documentaire over de gijzeling

Ondertussen is ook bekend geworden dat Netflix bezig gaat met een film over dit verhaal. Die opnames moeten nog starten. Degenen die het nieuws twee jaar geleden gevolgd hebben, weten de uitkomst ondertussen wel.
De dader heeft zijn geld niet gehad én heeft het met de dood moeten bekopen. Toen hij namelijk wilde vluchten is hij geschept door een politeauto en overleden. Daardoor kwam er een eide aan een urenlange gijzeling.
Een teaser van de documentaire kan alvast bekeken worden:

Populair Nieuws