Vertigo Games gaat Traffic Jams uitgeven op VR

News
dinsdag, 09 juni 2020 om 11:12
traffic jams key artf1591278743
De nieuwe VR game Traffic Jams van Nederlandse ontwikkelaar Little Chicken gaat uitgegeven worden door Vertigo Games. Dat laat Vertigo Games weten in een persbericht. In de game speel je een verkeerscontroleur en word je regelmatig geconfronteerd met bizarre situaties.
Vertigo Games is geen onbekende in het landschap van VR games. Zo is de uitgever al bekend van games als Arizona Sunshine en A Fisherman's Tale. Nu voegt Vertigo Games dus de nieuwe titel van Little Chicken aan dat rijtje toe. In Traffic Jams zal je de rol vervullen van een verkeerscontroleur op een kruising. Je zal beginnen op de hoek van een straat in een klein dorpje, maar al gauw grotere uitdagingen vinden in grote steden. Dat gaat natuurlijk samen met mondige voetgangers, ongeduldige autobestuurders en de occasionele meteoriet.
Richard Stitselaar, managing director bij Vertigo Games, omschrijft de game als "makkelijk op te pakken, maar moeilijk om er een meester in te worden." Volgens hem zou dit er ook toe moeten leiden dat voor een breed publiek toegankelijk en leuk is. Ook bij Little Chicken zijn ze blij met het partnerschap. De CEO van Little Chicken, Yannis Bolman, geeft aan dat Vertigo Games de ideale partner is, onder andere vanwege hun kennis op het gebied van VR. Traffic Jams zou later dit jaar moeten uitkomen.
Het is nog even afwachten, maar dit partnerschap van Nederlandse bodem lijkt ons een leuke VR game op te gaan leveren. Natuurrampen, monsters en iets wat 'kaasbowlen' wordt genoemd, Traffic Jams belooft in ieder geval lekker over de top te gaan. Beide kanten van het partnerschap hebben in ieder geval de benodigde kennis en ervaring om er een succes van te maken.

Populair Nieuws