Verstappen mag in Monaco mogelijk weer zijn vaardigheden in de regen laten zien

News
woensdag, 22 mei 2024 om 10:00
gp monaco 2023 regen
De meest prestigieuze race van het jaar komt er weer aan met de GP van Monaco. Maar het lijkt er wel op dat het raceweekend gedomineerd gaat worden door regen.
Als er één Grand Prix is die voor veel verdeeldheid zorgt onder Formule 1-fans, dan is het wel de GP van Monaco. Het is een legendarische race die al sinds het eerste seizoen van F1 op de kalender is te vinden en vrijwel synoniem staat voor de sport. Bovendien is het ook nog eens de thuisbasis van veel coureurs, waaronder Max Verstappen.
Maar hoewel de baan een symbool is voor de sport, is het ook een feit dat het extreem lastig is om in te halen in Monaco. Sterker nog, het is vrijwel onmogelijk. Zo wist Daniel Ricciardo in 2018 Sebastian Vettel en Lewis Hamilton achter zich te houden, terwijl hij de helft van de race niet al zijn versnelling kon gebruiken. En sindsdien zijn de auto’s alleen nog maar breder geworden.
Maar mogelijk wordt de editie van 2024 wel een race met meerdere positieveranderingen. Er lijkt namelijk flink wat regen de kant op te komen van het prinsdom aankomend weekend.

Regen op alle dagen

De buien arriveren volgens de verwachting van Weather.com al op vrijdag, wanneer de eerste vrije trainingen worden verreden. Het zal een goed moment zijn voor de teams en coureurs om de intermediate en wet weather banden te testen op de baan.
Op zaterdag wordt namelijk de meeste regen verwacht en dat is voor de GP van Monaco meestal de belangrijkste dag. In het verleden is meer dan eens de uitslag van de kwalificatie ook de race-uitslag geweest, doordat het zo lastig is om in te halen.
Maar daar houden de buien niet op. Op zondag wordt namelijk ook regen verwacht, tijdens de tweede helft van de Grand Prix. Momenteel ziet het er dus naar uit dat de race droog kan beginnen, maar dat er later in de race gewisseld moet worden naar banden voor natter weer. Precies wat er vorig jaar gebeurde en wat voor de nodige chaos heeft gezorgd in Monaco.

Populair Nieuws