Verstappen kijkt uit naar het harde werk van Red Bull in Imola

News
donderdag, 16 mei 2024 om 15:00
max verstappen lando norris gp miami 2024
Voor het raceweekend in Imola komt Red Bull Racing met updates voor de auto. Max Verstappen kijkt ernaar uit wat het harde werk van het team allemaal heeft opgeleverd.
Het is de laatste paar seizoenen niet vaak gebeurd dat het de vraag is of Red Bull Racing wel de volgende race gaat winnen. Maar voor de GP van Imola is de winst niet zeker voor Max Verstappen en consorten. De upgrades van McLaren hebben namelijk goed werk verricht in Miami en het team waarschuwt de concurrentie dat de auto nóg beter zal zijn in Imola.
Maar de concurrentie zit ondertussen niet stil. Ferrari is namelijk van plan om een hele berg aan upgrades mee te nemen naar Italië. Daarvoor hoeft het team niet een grote operatie op te zetten, want de fabriek van Ferrari ligt vlakbij het Autodromo Enzo e Dino Ferrari, het circuit waar de GP van Imola wordt gehouden.
En dan is er nog Red Bull Racing. Het team heeft in Japan al wat upgrades geïntroduceerd en in Imola komen er nog een aantal bij om de upgrade package te voltooien. Verstappen laat in een persbericht van Red Bull Racing weten dat hijzelf en het team niet hebben stilgezeten de afgelopen twee weken.

“Het team in Milton Keynes en de mensen aan de pitmuur hebben hard gewerkt. Ik heb de voorbije week veel tijd in de simulator doorgebracht. Het is fijn om weer in Europa te racen, ik ben benieuwd wat het weekend brengt.”

- Max Verstappen

Verstappen heeft daarnaast zin om weer te racen op het ‘iconische circuit’. De baan heeft veel technische bochten en complexe remzones, wat volgens de Nederlander ‘altijd leuk’ is.

Blijft het deze keer droog?

Vorig jaar heeft de Formule 1 de GP van Imola moeten overslaan, nadat de regio geteisterd werd door hevige regenval en overstromingen. Dit weekend is de verwachting dat het grotendeels droog blijft, met mogelijk een kans op regen en onweer op zondag.